A101’de satışa çıkan Volta EV1 elektrikli otomobil ve öne çıkan özellikleri

09 Mart 2023 17:00

Volta VB1 katlanabilir elektikli bisiklet modelinin ardından Volta EV1 elektrikli otomobil A101’de satışa sunuldu. Bugün itibarıyla satışa çıkan otomobil saatte 45 kilometre hıza ulaşabiliyor.

2 kişilik oturma kapasitesine sahip olan araçta LED ön farlar bulunuyor. Kullanıcılar pili yüzde 100 şarj ettiklerinde 63 kilometrelik menzil vadediyor. Elektrikli otomobilin pili yaklaşık 8 saatte şarj oluyor. Ön ve arka tarafında disk fren sistemiyle gelen otomobilde elektrikli yan camlar kullanılıyor. Şehir içi kullanıma yönelik geliştirilen modelde açılabilir sunroof ve arka cam yer alıyor. 4,7 inçlik renkli gösterge ekranını bünyesinde barındıran Volta EV1 modelinde diferansiyel motor bulunuyor. Ön ve arka tarafta emniyet kemerine sahip olan aracın ön cam silecek yıkayıcı sistemi mevcut. Dönüşü kolaylaştıran diferansiyel sistemini bünyesinde barındıran otomobilde dört tekerlekten bağımsız amortisör sistemi var. Isıtma/buğu giderme sistemli otomobilde USB bağlantı noktası da yer alıyor. Bu sayede mobil cihazları da şarj edilebilen araç 2 yıl garanti süresi sunuyor. Otomobil akıllı anahtar ile uzaktan kolay bir şekilde açılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volta EV1 elektrikli otomobil fiyatının A101’deki fiyatı ne kadar?

Bugün itibarıyla A101’de piyasaya çıkan aracın fiyatı ise 119.990 TL. Elektrikli otomobil kredi kartlarıyla 9 taksitle de satın alınabiliyor. Araç taksitle satın alındığında fiyatı 128.389 TL‘ye çıkıyor.

İlginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş