Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Acer, Computex 2025 öncesinde bir akıllı yüzük ve gerçek zamanlı çeviri kulaklığı tanıttı.
Yeni ürünler hakkında yaptığı açıklamada, ” Şirket, yapay zeka destekli ilk tercüme kulaklığı ve akıllı yüzüğüyle iletişim ve sağlık takibinde yeni bir dönem başlatırken; en yeni e-mobilite ürünlerini de teknoloji severlerle buluşturdu” diyen Acer, FreeSense isimli akıllı yüzük modeli hakkında özel olarak şunları aktardı: “FreeSense Yüzük, günlük sağlık takibi için gelişmiş biyometrik algılama teknolojisini zarif bir tasarımla bir araya getiriyor. Ultra hafif titanyum alaşımdan üretilen yüzük; kalp atış hızı, kalp atış hızı değişkenliği, kandaki oksijen seviyesi ve uyku kalitesi gibi hayati fizyolojik verileri ölçebiliyor. Bu veriler, bağlı mobil uygulama üzerinden analiz edilerek kişiye özel sağlık içgörüleri ve yaşam tarzı önerileri sunuluyor. Uyku evresi analizi ve sürekli takip gibi özellikler sayesinde Acer FreeSense Yüzük, proaktif sağlık yönetimi ve yaşam tarzı farkındalığını teşvik etmeye yardımcı oluyor. Üstelik kullanıcılar, tüm sağlık verilerine ek bir abonelik ücreti olmadan erişebiliyor. Bu da FreeSense yüzüğü günlük kullanım için pratik ve güvenilir bir sağlık asistanı haline getiriyor. ”
Acer, gerçek zamanlı çeviri yapabilen AI TransBuds kulaklık modeli hakkındaysa şunlara yer verdi: “Hafif ve kompakt bir çift kulaklık olan Acer AI TransBuds, çok dilli iletişimi pratik hale getirmek için tasarlandı. Akıllı telefon veya tablete takılan bir alıcı sayesinde cihaz, yapay zeka destekli ses tanıma ve anlamsal analiz teknolojileriyle gerçek zamanlı, çift yönlü sesli tercüme yapabiliyor. En dikkat çekici özelliği ise; etkili çeviri için yalnızca bir kişinin kulaklığı takmasının yeterli olması. Bu yönüyle günlük sohbetler, iş toplantıları, canlı yayınlar ya da çevrimiçi dersler için ideal bir seçenek oluyor. Kulaklıklar ayrıca canlı altyazı ve transkripsiyonu destekleyerek kullanıcıların konuşmaları gerçek zamanlı olarak takip etmesine ve daha sonra incelemesine yardımcı oluyor. Sistem şu anda Asya, Amerika ve Avrupa’da konuşulan 15 ana dili destekliyor. ”