Adeta bir otele çevrilen Twitter genel merkezinden ilk fotoğraflar geldi

08 Aralık 2022 17:58

Elon Musk, Twitter için ses getiren adımlar atmayı sürdürüyor. Firma özellikle mühendisleri daha fazla çalışmasını istiyor.

Kaçıranlar için Elon Musk geçtiğimiz ay Twitter çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-posta ile Musk, geriye kalan tüm şirket çalışanlarına net olarak bir ültimatom verdi. Twitter’ın geleceğini ya da yeni dönemini “Twitter 2.0” olarak gören Musk, gönderdiği e-postaya “Yeni Twitter’ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıda evet’i tıklayın” yazdı ve bir bağlantı paylaştı. Musk’ın yeni dönem özelinde “evet” seçeneğini seçenlerden beklediği, yüksek yoğunlukta uzun saatler boyunca çalışmak” olarak aktarılmıştı. Bu e-postaya “hayır” diyen çok sayıda kişi Twitter’dan ayrıldı. Kalanlar ise aşırı çalışmak zorunda kalıyor çünkü şirketin personel sayısı inanılmaz oranda düştü.

Tüm bunların üstüne geçtiğimiz gün ilginç bir detay gündeme geldi. Twitter’ın CEO’su ve sahibi Elon Musk, mesai sonrasında da çalışmak zorunda kalan personelin yatıya kalabilmesi için şirketin San Francisco’daki ofisini yataklarla doldurdu, birçok koltuk yatak haline getirildi. Yani genel merkezi adeta bir otel haline getiren Musk, bugün bu konudaki ilk fotoğraflar ile gündemde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

James Clayton tarafından hemen yukarıdaki Tweet dizisi içerisinde paylaşılan ofis fotoğrafları, Twitter genel merkezindeki bazı ofis alanlarının nasıl bir uyku alanı haline getirildiğini açık olarak gözler önüne seriyor. Bazı ofis alanlarına çamaşır makineleri dahi yerleştirdiği görülen Elon Musk, aktarıldığı kadarıyla kendisi de zaman zaman genel merkezde yatıyor. Fotoğraflarda bir odaya gardırop konumlandırıldığı görülürken, ofisteki birçok koltuğun da yatak olarak kullanıldığını dikkatlerden kaçmıyor.

Musk, geçtiğimiz hafta duyduğumuz kadarıyla çok sayıda yazılımcıyı “yazdığın kodlar tatmin edici değil” bahanesi üzerinden kovuyor. Musk, diğer yazılımcılara da “güvenimizi yeniden kazanmalı ve ekibe katkınızı göstermelisin” tarzında “performans uyarısı” odaklı e-postalar yollatıyor. Bu açıdan çok sayıda yazılımcı işini korumak adına genel merkezde normalden çok daha fazla çalışmak durumunda kalıyor.

Elon Musk ve Twitter detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

 

Paylaş