Adobe’den fotoğraf odaklı “montaj avcısı” yeni yapay zeka

15 Haziran 2019 20:00

Yeni yapay zeka teknolojileri, fotoğraf üzerinde oynamayı inanılmaz gelişmiş ve kolay hale getirdi. Süreç artık korkutucu seviyelere ulaşmış duruda. Çözüm ise Adobe tarafından geliyor.

Kişiler sahte ile gerçek içerikleri nasıl ayırt edecek? Bu soru son dönemde çok sık soruluyor. Ancak bu konuda tamamen çözümsüz bir durumda değiliz. Bu noktada devreye giren ve yeni bir yapay zeka sistemi geliştiren Adobe, sistemin üzerinde oynanmış yani montaj yapılmış (Halk arasında Photoshop yapılmış) fotoğrafları rahatlıkla belirleyebildiğini söylüyor. Yapay zekanın mümkün kıldığı değişiklikleri yine yapay zeka kullanarak tespit eden firma, bu sistemin şimdilik ticari bir amaç taşımadığını belirtiyor. Daha önce de üzerinde oynanmış fotoğrafları belirleyebilen bir sistem ile gündeme gelen dünya devi şirket, bu konuya gerçekten büyük önem veriyor. Özel eğitilmiş bir makine öğrenme altyapısı ile “otomatik” olarak çalışan sistemin arkasında, UC Berkeley’den araştırmacılar da bulunuyor. Burada özellikle Photoshop Liquify aracılığıyla yapılmış değişiklilere odaklanan Adobe, süreçte yüzde 99 doğruluk ile çalışan bir algoritma geliştirmeyi başardıklarını söylüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adobe bu konuda çalışmaya kendisini zorunlu hissediyor

Kendi sistemleri artık Sensei isimli bir yapay zeka etrafında şekillenen firma, yeni dönemin olumsuz taraflarını ortadan kaldırmak istiyor. Firma süreci engellemiyor ancak doğru ve sahte arasındaki farkın tespitini gelecek için kolaylaştırmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

Performansı artıran oyuncu içeceği

Paylaş