Mark Zuckerberg: “Meta için üretken yapay zekadan para kazanmak yıllar alacak”

25 Nisan 2024 11:20

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’nın başındaki isim Mark Zuckerberg, “Üretken yapay zekadan para kazanmak yıllar alacak” dedi.

Milyarder Mark Zuckerberg, son çeyrek görüşmeleri kapsamında üretken yapay zeka tarafına Meta’nın çok önem verdiğini, bu alanda aktif olarak yer almaya devam edeceklerini ve şimdiden çok sayıda farklı çözümler sunduklarını ancak yüksek sunucu maliyetlerine sahip bu sistemlerden para kazanmanın kesinlikle hemen olmayacağını dile getirdi. Son çeyrekte 36 milyar dolar gelir üzerinde 12 milyar dolar net kâr açıklayan Meta, şu an gelir konusunda çok fazla sorun yaşamıyor ve üretken yapay zeka üzerinden devasa bir gelir beklentisi oluşmasını da istemiyor. Üretken yapay zeka sistemlerinden şu an esas olarak sunuculara yönelik yapay zeka çipleri geliştiren Nvidia ve AMD gibi firmalar para kazanıyor. Meta, geçtiğimiz haftalarda “Llama 3” ve “Meta AI” temelinde önemli duyurular yapmıştı. Meta mühendisleri tarafından hazırlanan Llama 2, eğer bilmiyorsanız birçok benzerinden farklı olarak açık kaynak tasarlanan yani üzerinde istenildiği gibi çalışılabilen “ücretsiz” bir büyük dil modeli yani LLM olarak çok ses getirmişti ve model ilk aşamada 7 milyar, 13 milyar ve 70 milyar parametre destekli üç farklı sürüme sahipti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kısa süre önce tanıtılan yeni sürüm Llama 3 ile iki farklı sürümü olan bir aile karşımıza çıkıyor, “Llama 3 8B” sürümü 8 milyar parametre, “Llama 3 70B” ise 70 milyar parametre kapasiteyle geliyor. Açık kaynak yeni model elbette daha gelişmiş bir deneyim sunuyor, açık kaynaklı yapıdaki mevcut altyapıların en iyisi olarak öne çıkarılıyor ve destek verdiği sohbet modellerinin yeteneklerini ciddi şekilde geliştiriyor.

Yakın zaman önce ayrıca Llama 3 temelli ChatGPT benzeri sohbet botu Meta AI daha fazla konumda kullanıma sunulmaya da başlandı. Henüz her ülkede açık değil ancak Meta AI ile artık Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger‘ın arama kutusu üzerinden etkileşim kurulabiliyor. Asistan kişilere ChatGPT gibi hemen her konuda yardımcı olabiliyor, sorularını cevaplayabiliyor ya da kişilerin yerine içerikler / görseller üretebiliyor.

Mark Zuckerberg haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş