“Adrian Newey” tarafından tasarlanan Red Bull imzalı ilk hiper otomobil “RB17” gerçekten inanılmaz olacak

02 Şubat 2024 09:55

Red Bull imzalı ilk hiper otomobil modeli gerçekten inanılmaz olacak. Araç özellikle taşıdığı motor ile sınırları zorlayacak.

Red Bull Racing Group altında yer alan Red Bull Advanced Technologies tarafından geliştirilen markanın ilk hiper otomobil modeli RB17, arkasında efsane yarış otomobil tasarımcısı Adrian Newey olduğundan ilk duyurulduğu 2022’den bu yana büyük bir merak uyandırıyor. Hiper otomobili şimdi gündeme getiren ise yeni resmi açıklamalar oldu. Buna göre modelin kalbinde tam 1.000 beygir güç üretecek ve inanılmaz şekilde tam 15.000 RPM devir çevirebilecek bir “V10” motor olacak. Buna ek olarak 200 beygirlik bir elektrik motoruyla da desteklenecek RB17, Newey tarafından aktarıldığı kadarıyla 900 kilogramın altında bir boş ağırlığa sahip olacak. Bu ağırlık böyle bir araç için gerçekten inanılmaz bir başarım olarak görülüyor, araç sürpriz olmayacağı üzere karbon monokok şase ile tasarlanıyor. Şimdiye kadar yapılmış en aerodinamik otomobillerden biri olacak RB17, 241 km/s hızda 1.700 kilogramlık bir yere basma kuvveti üretebilecek. Özet olarak normal yollara çıkarılabilecek bir Formula 1 aracı olan RB17, iki kişi taşıyabilecek ve sadece 49 araç satışa sunulacak. Üretilen 50. araç ise direkt olarak Adrian Newey’nin garajına gidecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiper otomobil modeli için tasarımı ve teknik özellikleri tamamlayan Red Bull, verilen yeni bilgilere göre 2024 yılında aracın parça testlerine başlamayı planlıyor. Tam boyuta sahip bir modelin bu yaz sergileneceği ve pist testlerinin ise 2025’in sonunda olacağı aktarılıyor. Müşteri araçlarının üretimine ise 2026 yılında başlanması planlanıyor. Peki fiyat? Model için tam 6,3 milyon dolarlık bir fiyatın adı geçiyor.

Red Bull imzalı ilk hiper otomobil yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş