AirPods Pro 2, çıtayı yükselten detaylarıyla tanıtıldı

07 Eylül 2022 20:45

AirPods Pro 2 ya da yeni AirPods Pro, kendi sınıfında çıtayı yükselten özellikleriyle tanıtıldı. İddialı bir seçenek geldi.

2019 yılında hayatımıza giren AirPods Pro sonunda yenilendi. Apple’ın büyük etkinliğinde karşımıza çıkan yeni sürüm, genel tasarım çizgisini koruyor ve özellikle teknik altyapısındaki güncellemeler ile öne çıkıyor. Yine yüksek pasif yalıtım getiren kulak içi kulaklık formunda tasarlanan ürün, Apple’ın kendi sınıfında en iyi ses kalitesini sunan seçeneği olarak dikkat çekiyor. Üzücü şekilde ilk sürüm gibi sadece beyaz renkte hazırlanan AirPods Pro 2, gücünü yeni geliştirilen yetenekli H2 işlemciden alıyor.

H2 ile kablosuz ses aktarım kapasitesi artıyor, yeni sürücüler ile kulaklık artık çok daha yüksek bir ses performansı sunuyor. Uzamsal ses deneyimi geliştirilen kablosuz kulaklık, ANC yani aktif gürültü engelleme konusunda da büyük oranda iyileştiriliyor. H2’den güç alan yeni sistem, AirPods Pro’ya oranla tam iki kat daha yüksek gürültü engelleme yapabiliyor. Bu gerçekten çok ama çok iyi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şeffaflık modu ilk sürümden farklı olarak adaptif olarak çalışan yani ortama uyum sağlayabilen ürün, artık kaydırma hareketleriyle kontrol edilebiliyor. Tek olarak 6 saatlik pil ömrü sunan yeni AirPods Pro, hazne ile beraber toplam 30 saati görebiliyor. Bağlantı için Bluetooth 5.3 kullanan model, aktarıldığı kadarıyla beklentilerin aksine kayıpsız ses sunmuyor ya sunamıyor.

AirPods Pro 2, yüksek konfor ile ses kalitesini bir araya getiriyor

Hazneye yerleştirilen hoparlörler ile ses çalan ve böylece haznenin bulunmasını kolaylaştıran ürünün haznesi için artık bir askı bağlantısı da sunuluyor. Bu askılar aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere yan tarafa takılıyor. Apple Watch şarj cihazlarıyla da doldurulabilen yeni model, 23 Eylül tarihinde raflara çıkacak ve yurt dışı fiyatı 249 dolar seviyesinde olacak. Modelin Türkiye fiyatı ise tam 5.399 TL seviyesinde.

Apple yeni kulaklık için şu özeti geçiyor: “Yeni nesil Aktif Gürültü Engelleme ve Adaptif Şeffaf Mod. Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses. Ve tek şarjla 6 saatlik pil ömrü. Çok daha zengin ses kalitesi için yeniden tasarlandı.”

İlginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş