Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring için yeni detaylar çıktı

17 Nisan 2023 15:04

Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring için yeni detaylar çıktı. Ürün aktif olarak yolda ve sağlık konusunda önemli özelliklere sahip olacak.

Geçtiğimiz yıl Samsung bir akıllı yüzük üzerinde çalışmaya başladı haberi gündemde ses getirmişti. Firma bu konuda daha önce de gündeme gelmiş, bu amacı için birçok patent almıştı. Geçtiğimiz yıl bulunan patentlerin detaylarına baktığımız zaman yerleşik sensörleriyle parmak hareketlerini algılayabilen bir ürün karşımıza çıkmıştı. Bu ürünle telefonların ve akıllı ürünlerin uzaktan kontrol edilebileceği aktarılırken, giyilebilir bir akıllı kumanda olarak da nitelendirilebilen ürün için Galaxy Ring adının düşünüldüğü de ortaya çıkmıştı. Galaxy akıllı yüzük modeli elbette farklı aktivite ve sağlık özelliklerine de sahip olacak. Güney Kore’den gelen son bilgilere göre üründe kesin olarak nabız sensörü olacak, model aynı zamanda EKG ölçümü de yapabilecek. Bünyesinde spesifik olarak kalp aktivitesini ve sağlığını takip etmek için PPG (Fotopletismografi) ve EKG (Elektrokardiyogram) sensörlerinin olacağı aktarılan Galaxy Ring, bu sensörler ile parmağın tamamından algılama yapabilecek, ek olarak adımlarınızı takip edecek, uyku takibi gerçekleştirebilecek, stres seviyenizi belirleyebilecek ve bir ihtimalle SpO2 ölçümü de yapabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akıllı yüzük modelleri ileride popüler olabilir ancak şu an çok fazla tutmuyor. Bunun arkasında özellikle çoğu kişiye yeterli gelmeyen pil ömrü ve sınırlı özellikler yer alıyor. Aynı zamanda kişiler bir akıllı yüzük yerine aynı özellikleri daha fazla pil ömrü ile sunabilen ve ekran taşıyan akıllı bileklik ya da akıllı saat almayı daha mantıklı buluyor. Piyasada hali hazırda satılan çok sayıda akıllı yüzük modeli bulunuyor. Bunların en iyilerinden birisi kısa süre önce lanse edilen detaylarına burada yer verdiğimiz Oura Ring Gen3 olmuştu. Bu arada Samsung’dan başka bir dikkat çekecek ürün daha geliyor. Geçtiğimiz yıl sonunda öğrendiğimiz kadarıyla firma sanal, karma ve artırılmış gerçeklik temellerini tek potada eritecek bir “genişletilmiş gerçeklik” başlığı üzerinde çalışıyor.

Henüz marka kaydında görülen “Galaxy Glasses” isminden başka çok fazla detayın olmadığı bu ürün, yapılan sızıntılara göre Google tarafından VR dünyasına özel geliştirilen bir Android versiyonu üzerine kuruluyor. Son yıllarda Google ile ortak çalışmalara hız veren Samsung, hazırladığı başlığa gücünü bir Qualcomm imzalı işlemci ile verecek bilgisi geçiliyor. Bu başlık özelinde Meta ve Microsoft ile ortaklık kurabileceği de iddia edilen şirket, 2023 bitmeden “metaverse” geleceği özelinde güçlü bir başlık ile fazlasıyla dikkat çekebilir.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 böyle üretilip test ediliyor

Paylaş