Alicia Vikander’li Tomb Raider’ın gişe macerasında sıkıntılı başlangıç

20 Mart 2018 17:30

Oyun sevenlerin gönlünde ayrı bir yeri olan Tomb Raider uzun bir aranın ardından beyaz perdeye geri döndü. Başrolünde Alicia Vikander‘in yer aldığı yeni film daha vizyona girmeden gündemi meşgul etmeye başlamıştı. Bazılarının çok eleştirdiği bu filmin gişe macerası zorlu başladı diyebiliriz.

Box Office Mojo’nun verilerine bakılırsa Tomb Raider’ın vizyondaki ilk güç gündeki kazancı oldukça düşük. Filmin Amerika sınırları içinde elde ettiği gelir sadece 23 milyon dolar. Uluslararası pazarlar ise umut vadediyor. Üç günde 105 milyon dolar kazanç elde edildi. Böylece Tomb Raider’ın ilk hafta sonundaki kazancı 128 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aslına bakarsanız bu başarısızlığın nedeninin kısmen Black Panther olduğunu söyleyebiliriz. Altı hafta önce vizyona giren Marvel filmi o zamandan beri zirveyi kimseye kaptırmadı. Onun ardından gösterime çıkan tüm işler de birer birer çuvallıyor. Tomb Raider da sadece bunlardan biri olmuş gibi görünüyor. Fakat bu durum serinin geleceğini tehlikeye atıyor. Lara Croft‘un ilk macerası devam etmeye müsait bir noktada bitmişti. Eğer gişede beklenen başarı elde edilemezse sevilen kahraman bir kez daha veda etmek zorunda kalabiliriz. İlk hafta sonu böyle çıkarımlar yapmak için erken olsa da, gidişat pek umut vadetmiyor.

İlgili video

Tomb Raider fragmanı

Paylaş