Amazon CEO’su daha fazla işten çıkarmanın sinyalini verdi

18 Kasım 2022 09:58

Facebook, Instagram ve WhatsApp‘ın başındaki çatı şirket Meta sonrasında Amazon büyük bir işten çıkarma duyurmuştu.

Kaçıranlar için Twitter tarafında yapılan büyük işte çıkarma sonrasında Meta ciddi bir küçülme duyurusu yapmıştı. Twitter’ın 3.500 kadar kişiyle yollarını ayırdığı bilinirken, Meta tam 11 bin personel ile yollarını ayırmaya başladı. Daha sonra Amazon üzücü bir adım attı ve tam 10 bin personel ile yollarını ayırmaya başladı. Şirket tarihindeki en büyük toplu işten çıkarmalardan birisine imza atan Amazon, çalışan sayısı açısından gerçekten çok büyük durumda. Örneğin işten çıkarmayı ilk duyuran kaynak The New York Times, 10.000 çalışanın şirketin kurumsal kadrosunun yüzde 3’ünü ve genel işgücünün sadece yüzde 1’ini temsil edeceğini söylemişti.

Yapılan işten çıkarma sürecinde özellikle Alexa destekli ürünlerin olduğu donanım tarafına odaklanacağı aktarılan Amazon, birçok diğer dev isim gibi küresel enflasyondan etkilenen şirketler arasında bulunuyor. Bu yüzden firmanın Bezos sonrasında başa geçen CEO’su Andy Jassy, 2023 yılında da işten çıkarmalara devam edeceklerini belirtiyor. Jassy, şimdilik şirketin tam olarak kaç kişiyi daha işten çıkartmayı planladığını açıklamıyor, henüz bu konuda tam olarak karara varılmadığını aktarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şu an birçok büyük firma işten çıkarma yanında işe alımları durdurma yolunu da tercih ediyor. Bu durumların 2023 yılında da süreceği gerçekten üzüntü veriyor. Pandemi sonrasında iş dünyası çok kötü zamanlar geçiriyor, bunun ne zaman düzeleceği de bilinmiyor.

Amazon işten çıkarma yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş