Amazon imzalı ilk Türk dizisi dünyada bir ilke imza atacak

24 Eylül 2020 11:30

Amazon, Türkiye’deki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre önce Prime servisini Türkiye’de kullanıma sunan şirket, 7,90 TL’lik aylık fiyatıyla Türkiye’deki kullanıcıları mutlu etmişti. Amazon şimdi de Amazon Prime Video servisiyle ilgili önemli bir adıma imza atıyor. Türkiye’de Netflix ile sıkı bir rekabetin içine girmeye hazırlanan şirketten beklenen haber geldi.

Milliyet‘in aktardığı habere göre şirketin ilk Türk dizisi için çalışmalara başladı. Artı ismini taşıyacağı ifade edilen Amazon imzalı dizide Okan Bayülgen, Binnur Kaya, Serenay Aktaş, Zeynep Alkan ve Aslı Omağ gibi oyunların yer alacağı ifade ediliyor. Dizinin tasarımını Burak Arslan’ın üstleneceği belirtilirken dizinin dünyada bir ilke de imza atması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amazon ilk Türk dizisini ne zaman yayınlayacak?

Gelen haberlere göre Artı dizisini yapay zeka Enigma yönetecek. Bu teknolojinin dizide nasıl bir katkı sağlayacağı ise merakla bekleniyor. Bu teknoloji sayesinde izleyicilerin kendi karakterlerini oluşturabilecekleri ve hikayelerini de yazabilecekleri ifade ediliyor. Projenin ilk karakterlerinin Erzincan’dan başlayacağı ve ardından tüm illerdeki köy çocukların oluşturacağı söyleniyor. Net bir tarih belli olmasa da şirketin ilk yerli yapımının 19 Mayıs 2021‘de Prime Video üzerinden yayınlanacağı konuşuluyor. Diziyle ilgili bilgiler şu an için bunlarla sınırlı. LOG ekibi olarak bizim de merakla beklediğimiz diziyle ilgili yeni detaylar geldiğinde sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de de satılacak Xbox Series S

Paylaş