Android lisansıyla gelen Honor 50 serisi için tarih verildi

01 Haziran 2021 10:35

Artık sık sık gündeme gelen Honor 50 serisi için tanıtım tarihi sonunda resmi olarak verilmiş durumda. İşte bilinmesi gerekenler;

Honor 50 serisinde daha önce tam olarak 50, 50 Pro ve 50 Pro Plus modelleri yer alıyor deniyordu. Ancak son bilgilere göre seri içerisinde 50 SE, 50 ve 50 Pro bulunuyor.

İsim konusunda halen yüzde 100 kesin olmayan bu üç akıllı telefon modeli de açıklandığı kadarıyla 16 Haziran tarihinde resmi olarak lanse ediliyor.

Seri en son bir şarj cihazı ile gündeme gelmişti. Kaynaklar yüksek ihtimalle ailenin en güçlü modelinde 100W hızlı şarj desteği ve tam 100W’lık şarj cihazı olacağı aktarmıştı.

Kaynaklara göre diğer telefonlarda ise yine yüksek sayılacak 66W hızlı şarj sunulacak. Bu modellerin kutusundan 66W hızlı şarj cihazı çıkacak.

Bu arada seri için çok önemli bir detay daha gündemde yer alıyor. Firma tarafından açıklandığı kadarıyla yeni telefonlar, Android lisansı ile geliyor. Yani cihazlarda tüm uygulamalar normal bir Android telefon gibi çalışacak.

Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Huawei son durumlar ışığında Honor’u satmak zorunda kalmıştı. Bunun en büyük artısı Huawei’nin ambargosundan kaçmak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honor 50 serisi için başka neler biliyoruz?

Serinin ana modeli olan Honor 50 gücünü direkt olarak Snapdragon 778G işlemciden alacak.

Dediğimiz gibi artık farklı isimler altında gelme ihtimalleri olan 50 Pro ve 50 Pro Plus modellerinde ise gelen bilgilere göre Snapdragon 888 işlemci kullanılacak. Pro Plus özelinde 6,79 inç 1440p+ 120 Hz AMOLED ekran karşımıza çıkacak.

Resmi kayıtlara göre arkasında üçlü kamera bulunan 50 Pro Plus, burada 50 megapiksel ana + 13 megapiksel ultra geniş açı + 8 megapiksel telelefoto kameraları bir araya getiriyor.

Honor’un halen yeni telefonlarını Türkiye pazarına da getireceğini düşünüyoruz. Telefonlar Android lisansıyla beraber Türkiye’de ses getirebilirler.

Not: Görsel Honor 50’nin arkasını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy A52’nin içine yakında bakın

Paylaş