Android tarafının AirDrop’u “Nearby Share” için faydalı bir imkân yolda

08 Eylül 2022 20:58

Apple’ın AirDrop sisteminin Android alternatifi olarak karşımıza çıkan Nearby Share özelliği için güzel bir imkân geliyor.

Apple ekosisteminin en çok sevilen özellikleri arasında alana hâkim olmayanlar için AirDrop yer alıyor. Bu özellik sayesinde kişiler telefonları, tabletleri ya da bilgisayarları arasında hızlıca veri aktarımı yapabiliyor. Bu hızlı dosya paylaşım altyapısı, Android tarafında Nearby Share ismi altında yer alıyor. İlk olarak Samsung ve Pixel cihazlar için kullanıma çıkan ve daha sonra daha geniş halen gelen özellik, Android 6 ve üstündeki tüm cihazlara destek veriyor.

İşte bu teknoloji için geçtiğimiz aylarda testleri yapılan yeni bir altyapının yakında geniş çaplı olarak kullanıma sunulacağı duyuruldu. Bu yeni dönemde artık aynı Google hesabını kullanan cihazlara veri aktarımı için onay gerekmeyecek. Böylelikle sahibi olunan cihazlar arasındaki veri aktarımını otomatik hale getirecek Google, paylaşımı cihazların ekranı / kilidi kapalı olsa dahi gerçekleştiriyor. Bu gerçekten büyük bir kolaylık anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu yeni altyapıya “self-share” adını veren Google, bu manuel olarak açılması gereken özellik ile bir Android telefon yanında Android tablet ya da Chromebook’a sahip olan kişilerin hayatını daha kolay hale getirmeyi hedefliyor.

Nearby Share teknolojisi cihazdaki mümkün olan kablosuz bağlantı teknolojisi ile yan yana duran (30 cm içinde) cihazlar arasındaki veri aktarımını çocuk oyuncağı haline getiriyor. Burada bağlantı, fotoğraf ya da benzeri birçok şey zahmetsizce aktarılabiliyor.

Android ve Nearby Share özelliği yanında bu da ilginizi çekebilir: Yerli otomobil tasarlayan firmadan geleceğin traktörü

Paylaş