App Store’dan uygulama indirmeyi engelleyen Apple sorunu

26 Nisan 2019 09:00

Apple kullanıcıları dün gün içinde ilginç bir sorunla karşılaştı. App Store üzerinden uygulama indirmeye çalışan kullanıcılar bitmek bilmeyen bir döngüde sıkışıp kaldı.

Dün gün içinde bazı Apple kullanıcıları App Store üzerinden uygulama indirmeye çalışırken sonsuz bir hata döngüsüyle karşılaştı. Söz konusu hata Apple’ın yenilenmiş Medya Servislerinin Hüküm ve Koşulları paneli yüznden yaşandı. Kullanıcılar medya servislerine ilişkin bir uygulama indirmek istediğinde önce Hüküm ve Koşulları kabul etmeleri gerektiğine dair bir mini ekran beliriyor. Daha sonra kullanıcılar Hüküm ve Koşulları okuyabilmesi ve kabul edebilmesi için ikinci bir pencereye yönlendiriliyor. Normal koşullarda burada Hüküm ve Koşullar kabul edildikten sonra indirmenin başlaması gerekiyor. Ancak yaşanan hata yüzünden bu döngü sürekli tekrarlanarak kullanıcıları sürekli Hüküm ve Koşullar penceresine yönlendirmiş.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple hızla bir düzenleme yayınladı

Söz konusu sorunun hem iOS 12.2’de hem de iOS 12.3’ün herkese açık betasında yaşandığı kaydediliyor. Apple’ın ise sorunu düzeltebilmek için hızla bir çalışmaya giriştiğini belirtelim. Dün gün içinde bu sorunu yaşayanlardansanız, halihazırda bu sorununuzun çözülmüş olması gerekiyor. Cihazla ilgili yaşanan teknik sorunları Apple’ın Destek uygulaması üzerinden araştırabilir ya da buradaki Twitter hesabına yazarak da bildirebilirsiniz.

Ayrıca Apple’ın kullandığınız sistemlerine ilişkin bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız sorunun sizle alakalı olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir internet sitesi de bulunuyor. Firma buradaki sayfada sistemlerinin çalışma durumunu listeliyor. Çözülen sorunların yanında sorunun ne olduğunu kısaca açıklayan bir de URL ekleniyor.

İlginizi çekebilir

Apple’ın Arcade servisinin tanıtımı

Paylaş