Apple, 27-inç iMac için kapıyı resmi olarak kapattı

06 Kasım 2023 17:14

Teknoloji devi Apple, bugün yaptığı resmi açıklama ile beraber çok talep edilen 27-inç iMac için kapıyı resmi olarak kapattı.

Apple şu an güncel olarak sadece 24-inç iMac’in satışını yapıyor, bu modelin yanına yakın zaman içerisinde bir 27-inç modelin eklenmesi içinse bir plan masada yer almıyor. Bu bilgi Apple PR yöneticisi Starlayne Meza’dan geliyor ve birçok kişi için çok üzücü görünüyor. Şirket 27-inç bir iMac yerine ürettiği 27-inç ve 32-inç monitörlerinin yanına diğer Mac’lerin kombinlenmesini tavsiye ediyor, bu açıklama yakın zaman için bir 32-inç ekranlı iMac’in kapısını da kapatıyor. Apple eğer kaçırdıysanız kısa süre önce 3 nm temelli M3 işlemci üzerine kurulan yeni 24-inç iMac modelini tanıttı. Bu cihaz için Apple kendisi özet olarak şunları aktarmıştı: “Dünyanın en iyi hepsi-bir-arada bilgisayarı şimdi daha da güçlü ve yetenekli. Apple çipin verimliliği sayesinde yeni iMac, kullanıcıların sevdiği yedi canlı renk seçeneğine sahip inanılmaz ince tasarımında muhteşem bir performans artışı sunuyor. M3 çipe sahip model, M1 çipe sahip önceki nesle göre 2 kata kadar daha hızlı. Ve yeni model, Intel tabanlı bir iMac’ten geçiş yapan kullanıcılar için en popüler 27 inç modellere kıyasla 2,5 kata kadar, en güçlü 21,5 inç modelden ise 4 kat daha hızlı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni 24 inç modelde ayrıca 11,3 milyon piksel ve bir milyardan fazla renk sunan geniş 4.5K Retina ekran ve daha hızlı kablosuz bağlantı bulunuyor. Yeni model ayrıca, iPhone ile kesintisiz bir deneyim sağlıyor. Sınıfının en iyisi kamera, hoparlörler, mikrofonlar ve macOS Sonoma ile birlikte her zamankinden de iyi hale gelen, M3 çipe sahip iMac, ailelerden küçük işletmelere, kreatif işlerle uğraşanlardan öğrencilere ve oyunculara kadar herkes için ideal. 

Yeni iMac yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş