Apple, yeni batarya tasarımları üzerinde çalışıyor

06 Kasım 2023 17:06

Teknoloji devi Apple, bugün ortaya atılan bilgilere göre ürünlerinde kullanmak adına yeni batarya tasarımları üzerinde çalışıyor.

Apple elbette rakipleri gibi kapalı kapılar arkasına geleceğe yönelik önemli ARGE çalışmaları gerçekleştiriyor. Örneğin bugün duyduğumuz üzere firma hiçbir zaman çok fazla öne çıkmadığı batarya / şarj tarafında bazı gelecek planları yapıyor, bu bağlamda yeni bataryalar üzerinde çalışıyor. Şirket aktarıldığı kadarıyla bu bahsi geçen yeni bataryalar ile ürünlerinde daha yüksek performans ve enerji verimliliği sunmayı hedefliyor. Teknoloji devi bu artışı yeni bataryalar içinde grafit yerine daha fazla silikon içeriği kullanarak yapmayı planlıyor, aktarıldığı kadarıyla silikon ağırlıklı altyapı pil kapasitesini artırma ve şarj sürelerini kısaltma konusunda önemli avantajlar getiriyor. Bu bataryaların son kullanıcıya ulaşması içinse maalesef biraz daha zamana ihtiyaç bulunuyor. Güney Kore merkezli kaynaklara göre firma yeni bataryaları 2025 ya da sonrasında kullanıma alma planları yapıyor. Bu bataryaların ilk aşamada sadece iPhone’lar özel olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple bundan önce yeni iPad modelleriyle gündeme gelmişti. Mark Gurman tarafından bir kez daha dile getirildiği üzere teknoloji devi Apple yeni iPad’leri 2024 içerisinde tanıtmayı planlıyor. Gurman, şirketin yeni yılda eksiksiz olarak tüm iPad’leri (Normal model, Air, Pro, Mini) yenileceğini belirtiyor, modellerin aynı anda tanıtılması ise şimdilik beklenmiyor. İlk tanıtımın mart ayında yapılacağı, diğer modellerin ise eylül ayına bırakılacağı düşünülüyor.

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş