Apple AirPods’u aynı zamanda akıllı saate dönüştüren ilginç tasarım [Galeri]

30 Nisan 2019 15:30

En sevilen Apple ürünlerinden olan AirPods yeniden “tasarlandı”. Jiae Connie Jung’un konsept çalışması kulaklık kılıfını akıllı saate dönüştürüyor.

Apple ürünleri arasında en popülerlerden biri olan AirPods, firmanın tamamen kablosuz kulaklık vizyonunu oluşturuyor. Aynı zamanda kulaklıkları şarj etmeye yarayan kılıfıyla gelen modeller yenilenen versiyonda kablosuz şarjı da destekliyor. Ancak şimdilik kulaklığın bu beyaz kılıfı haliyle başka bir özellik sunmuyor. Tasarımcı Jiae Connie Jung ise AirPods’u yeniden yorumluyor ve tamamen kablosuz kulaklığa yepyeni bir misyon yüklüyor. Yeni AirPods tasarımında kulaklıkların kılıfına küçük bir ekran ekleyen Jung, kılıfı beraberinde kullanılacak akıllı saatle tasarlıyor. Kulaklığın kılıfı akıllı saatin ekranına magnetik olarak bağlanıyor. Böylelikle akıllı saatin ekranını kendi üzerinde yer alan mini ekrana aynalıyor. AirPods’un kendi gövdesi fazlasıyla kalın olduğu için beraberinde tasarlanan saatin gövdesi ise olabildiğince ince tutulmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AirPods’u bilekte taşımak

Bu ilginç konsept çalışmayla beraber kulaklıklar kulağınızda müzik dinlerken kulaklıkların kılıfı da bileğinizde müziği kontrol etmenizi mümkün kılıyor. Ayrıca koşuya çıktığınızda kılıfı koymak için ayrıca bir yere ihtiyaç duymuyorsunuz. Böylelikle koşu sırasında kulaklığın şarjı bitmesi durumunda kısa bir mola ile sorunu çözmek de mümkün oluyor. AirPods’un ekranında kalp ritmi, bildirimler, hava durumu, müzik kontrolü, arama cevaplama gibi akıllı saatle yapılabilen tüm aktiviteler de gerçekleştirilebiliyor. Konsept her ne kadar ilginç görünse de söz konusu işlevsellik olunca ne yazık ki çok da pratikmiş gibi durmuyor.

AirPods’un Türkiye fiyatı 1.099 TL‘den başlıyor. Kablosuz şarj destekli kılıfla almak isterseniz, fiyat 1.399 TL‘ye çıkıyor.

İlginizi çekebilir

Beats Powerbeats Pro tanıtımı

Paylaş