Apple, beklenen model iPhone XR ile bir ilke imza atıyor

13 Ekim 2018 16:00

Apple, halen LCD ekranlı iPhone XR modelini satışa sunmadı. Bu açıdan merak edilen telefon, firma için bir ilki de beraberinde getiriyor.

Apple, aynı etkinlikte 5,8 inç OLED ekranlı iPhone Xs, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone Xs Max ve 6,1 inç LCD ekranlı iPhone XR telefon modellerini sonunda tanıttı. Xs ve Xs Max’i hali hazırda birçok ülkede satışa sunan firma, LCD modelin satışı içinse ekim ayının sonunu bekliyor. Bu gecikmenin arkasında modelde kullanılan LCD ekran yer alıyor. Söylendiği kadarıyla LCD ekran OLED gibi esnek olmadığı için çerçevesiz tasarım hazırlamak çok zor oluyor. Buna bağlı olarak modelin çentiği de sıkıntı çıkarıyor. Bu sorunları aştığı bilinen Apple, yeni modeliyle bir ilke de imza atıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla bu model ile teknoloji devi ilk defa şeffaf bir silikon kılıf satışa sunuyor. Daha önce sadece normal silikon ve deri kılıflar satan firma, yeni modelinin canlı renk seçeneklerini göstermek adına farklı bir adım atıyor. Sayfada gördüğünüz kılıfın 40 dolar fiyat etiketine sahip olacağı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple iPhone XR, geniş kitlelere hitap ediyor

Bunun arkasında da fiyat yer alıyor. Xs ve Xs Max sırasıyla 999 dolar ve 1.099 dolar fiyat etiketleriyle satılıyor. iPhone XR ise 750 dolar fiyat etiketiyle “nispeten” daha uygun bir seçenek oluşturuyor. Modelin Türkiye satış tarihi ya da fiyatı ise bilinmiyor. Henüz Xs ve Xs Max modelleri bile burada satılmıyor.

İlginizi Çekebilir

Karşınızda yeni iPhone modelleri

Paylaş