Apple, bir kez daha 3 trilyon doları geride bıraktı

30 Haziran 2023 16:48

Teknoloji devi Apple, ulaştığı değerlenme sonrasında 2022’ye 3 trilyon dolarlık bir şirket olarak giriş yaptı ancak bunu koruyamamıştı.

2018 yılında 1 trilyon dolar, 2020 yılında ise 2 trilyon dolarlık bir şirket halini alan teknoloji devi Apple, 2022’nin başında piyasa değeri açısından 3 trilyon dolarlık barajı da geride bırakmış ve bu konuda tarihe geçmişti. Apple daha sonra bunu koruyamadı, ancak çok fazla da geriye düşmedi. WWDC23’te tanıttıkları, özellikle Vision Pro isimli karma gerçeklik başlığı çok ses getiren şirket, bugün bir kez daha 3 trilyon doları geride bırakmayı başardı (Şirketin hisseleri bu sabah 191,78 dolardan açıldı.). Apple’ın geçtiğimiz yılın başında kısa bir süre için 3 trilyon dolara ulaşmasının ve ardından geriye düşmesinin üstünden yaklaşık 18 ay geçmişti. Bu seviyeyi ne kadar koruyabileceği bilinmeyen firma, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında ve her çeyrek inanılmaz gelirler açıklamayı sürdürüyor. Kazançları sunduğu servislerin de etkisiyle her çeyrek artış gösteren teknoloji devi, yatırımcılarını sevindirmeye hız kesmeden devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hatırlamak adına Apple, kendisi için geride kalan son çeyrekte firma 94,8 milyar dolar gelir ile 24,1 milyar dolar net kâr açıkladı. Sadece üç aylık dönemde elde edilen bu rakamlar bir kez daha nefes keserken, firma elde edilen sonuçlar ile alandaki tüm rakiplerini yine geride bırakmayı başardı. Pandemiden sonra başlayan ekonomik durumlar, diğer olumsuzluklar ve bozulan / maliyeti artan tedarik hatlarına rağmen iyi bir çeyrek dönemini daha geride bırakan teknoloji devi Apple, en çok geliri bir kez daha iPhone’lar üzerinden elde etti, hatta burada çeyrek dönemi özelinde rekor kırıldı. Firmanın en çok para kazandığı ikinci alan ise bir önceki çeyrekte de olduğu gibi servisler oldu. Apple servisleri en son küresel olarak 935 milyon aboneyi geride bıraktı denilmişti. Son çeyrekte ise servislerin 1 milyar aboneye çok yaklaştığı paylaşıldı. Birçok servisi için spesifik rakam açıklamaktan kaçınan Apple, geçtiğimiz aylarda küresel olarak 2 milyar aktif cihaza ulaşmıştı.

Son çeyrek sonuçları kapsamında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, “Gelişmekte olan pazarlarda gördüğümüz performanstan özellikle memnun kaldık ve Meksika, Endonezya, Filipinler, Suudi Arabistan, Türkiye ve BAE’de tüm zamanların rekorlarının yanı sıra Brezilya, Malezya ve Hindistan da dahil olmak üzere bir dizi mart çeyreği rekoruna ulaştık.” dedi.

Apple detayı yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş