Apple Car otomobil hakkında bu sefer işlemci detayı gündemde

15 Ocak 2021 20:05

Apple, bugün bir kez daha Apple Car otomobil projesi ile gündemde. Bu sefer araç için bir işlemci detayı ses getirmiş durumda. İşte detaylar;

Apple Car elektrikli otomobil modeli kısa süre önce Apple ile Hyundai arasında bir ortaklık kurulacak haberiyle gündemde büyük ses getirdi. Kaynaklara göre iki dev isim mart ayında araç için ortak çalışma imzalarını atıyor. Aktarıldığı kadarıyla Apple’ın ilk sürücüsüz yol alabilecek elektrikli otomobil modeli ABD’de yer alan Kia fabrikasında (Kia’nın sahibi Hyundai) üretilecek ve 2024 itibarıyla 100 bin kadar araç hattan inmiş olacak. İşte bu araç, son iddialara göre Apple A12 Bionic temelli “C1” isimli bir işlemci üzerine kurulacak. Otomobillere özelleştirilen bu işlemcinin aracın tüm kilit özelliklerine güç vereceği belirtiliyor. Araç için yapay zeka sistemleri ve göz takibi sistemine de güç sağlayacak C1 işlemci, bu açıdan çok önemli görünüyor. Samsung ya da TSMC tarafından üretilecek açıklaması yapılan Apple C1, 7 nm üretim sürecinden çıkarılacak bilgisi de veriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Car hemen hayatımıza girmeyecek ancak artık kesin olarak yolda bulunuyor

Bu arada Hyundai ile Apple’ın otomobil üretimi için ABD merkezli ortak bir tesis kurma ihtimali de bulunuyor. İlk planlara göre bu tesiste yıllık 400 bin araç üretimi hedefleniyor ancak bu ortak fabrika detayı halen tam olarak detaylandırılmıyor. “Beta” olarak geçen ilk Apple aracın ise 2022’de hazır olacağı yönünde bilgiler geliyor. Bu bilgi de henüz kesin değil.

Not: Görsel temsilidir.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni kablosuz kulaklık modeli

Paylaş