Apple Car otomobil projesi için 2025 seri üretim hedefi zora girebilir

16 Mart 2022 15:05

Apple, bugün bir kez daha Apple Car elektrikli otomobil haberiyle gündemde yer alıyor. Bu sefer 2025 hedefi gündemde.

Apple Car uzun zamandır gündemde ve Bloomberg’in bir haberine göre araç için çıkış hedefi 2025 yılı olarak belirlenmiş durumda. Ancak şu an firmanın bu hedefe ulaşmak, aracı 2025 yılında seri üretime almak adına projeyi yeniden yapılandırması gerekiyor yorumu yapılıyor. Çok fazla personelin giriş çıkış yaptığı projede konulan hedeflerin tutturulması için önümüzdeki üç ila altı ay içerisinde yeniden yapılanma şart deniyor. Bu bilgi direkt olarak Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan geliyor. Apple’ın ilk otomobil modeli için Güney Kore ve Japonya merkezli birçok tedarikçi ile görüşmeleri de aktif olarak sürüyor. Şu an araç için hem tedarik hem de personel konusunda sağlam bir plan oturmamış gibi duruyor.

Gelen bilgilere göre araç standart bir yapıda karşımıza çıkmayacak. Çünkü Apple imzalı ilk tamamen elektrikli otomobil modelinin direksiyon ve pedallar olmadan yollara çıkarılacağı aktarılıyor. Bu açıdan tamamen otonom yani sürücüsüz kontrol özelinde hazırlanan araç, yüksek ihtimalle tam bir gelecek gösterimi olacak ve sürücüyü devreden çıkararak araç içerisindeki herkesi birer yolcu haline getirecek.

Araç için kendisi özel bir işlemci geliştirdiği gelen bilgiler arasında olan Apple, söylendiği kadarıyla ilk modeli genel şarj standartlarının dışına da çıkarmayacak. Yani Apple’ın otomobili standart şarj istasyonlarında rahatlıkla doldurulabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kendisi özel şarj istasyonları kurmak istemediği için bu yolu seçen teknoloji devi, bu konuda tüketicilerden de olumlu yorumlar alacak. Apple’ın bu araç üzerinde 2014 yılından bu yana çalıştığını belirtmekte fayda var.

Apple Car bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş