Apple’dan App Store için kullanıcıları memnun edecek büyük yenilik

06 Haziran 2018 18:00

WWDC 2018 etkinliği kapsamında iOS 12 başta olmak üzere işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtan Apple, uygulama marketi için de kullanıcıları memnun edecek büyük bir yenilik gerçekleştirdi. İşte konu hakkındaki detaylar;

Teknoloji devi Apple kısa süre önce App Store uygulama marketinin kurallarını güncelledi. 3.1.1 güncellemesi ile artık tüm paralı uygulamalara “ücretsiz deneme” özelliği eklenebilecek. Yani kişiler bir uygulamayı satın almadan önce belirli bir süre boyuca ücretsiz olarak deneyebilecek. Hem iOS hem de Mac tarafı için geçerli değişiklik, gerçekten çok güzel görünüyor. Özellikle Mac tarafında uygulamalar ciddi fiyatlara satılıyor. Büyük bir ödeme yapmadan önce uygulamanın parasını hak edip etmediğini görebilmek gerçekten harika duruyor. Aynı şekilde iOS tarafı için de çok iyi duran özellik, kullanıp kullanmama noktasında uygulama geliştiricilerin inisiyatifine bırakılıyor. Daha önce sadece aylık abonelik şeklinde çalışan uygulamalarda yer alan özellik, yakın zamanda geniş çaplı olarak kullanıma geçecek deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple App Store çok büyümüş durumda

Etkinlikte açıkladığı üzere popüler uygulama marketi App Store önümüzdeki ay 10. yaşına basıyor. Her hafta 500 milyon kişinin ziyaret ettiği market, uygulama geliştiricilere şimdiye kadar 100 milyar dolar pazar kazandırmış durumda. Uygulama pazarının gerçekten çok bir sektör haline getiren market, şirketin programlama dili Swift çevresinde de gelişmeye devam ediyor. Şu an market içerisinde yer alan 350 binden fazla uygulamanın Swift ile yazıldığı belirtiliyor.

İlgili Video

Şirketten uygulama marketi için ilginç reklam

Paylaş