Apple’dan diğer duyurular; iOS 14.5 tarihi, yeni iPhone 12 rengi ve fazlası

20 Nisan 2021 21:33

Teknoloji devi Apple, düzenlediği etkinlik kapsamında başka duyurular da yaptı. Firma bir sürpriz gerçekleştirdi, bir de beklenen tarihi verdi.

Apple’ın etkinliğinden sonra iOS 14.5 ve iPad OS 14.5’in önümüzdeki hafta resmen geleceği açıklandı. Bu sürümler çok uzun zamandır geliştirme aşamasında yer alıyordu.

Apple etkinlikte ayrıca iPhone 12 ve 12 mini için yukarıda gördüğünüz yeni bir renk seçeneği duyurdu. Yeni renk tam olarak mor ve yakında elde edilebilir olacak.

Bu arada firmadan beklenen Podcasts üyelik servisi için duyuru da gelmiş durumda.

Mayıs ayında 170 farklı ülkede açılacak servis, kişilerin belirli Podcasts kanallarına ücretli abone olmasına ve reklamsız dinleme başta olmak üzere birçok farklı ayrıcalık kazanmasına imkan tanıyacak.

Etkinlik kapsamında iPad Pro klavyesi Magic Keyboard için beyaz renk seçeneği de tanıtan teknoloji devi, aynı zamanda Touch ID’li yeni kablosuz klavyesiyle de dikkat çekti.

Bu yeni klavye Touch ID parmak izi sensörüne sahip ve böylece Mac’lere zahmetsiz ve güvenli giriş getiriyor. Yeni iMac ile uyumlu renk seçenekleri olan klavye, güzel bir yardımcı gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple etkinliğinde birçok başka beklenti havada kaldı

Örneğin çok büyük beklenti oluşmasına rağmen yeni AirPods’lar gelmedi. Aynı zamanda 32 inç iMac’in tanıtımı da yapılmadı.  Bu da birçok kişiyi üzdü.

Etkinliğin yıldızı ise bizce M1 işlemcisiyle büyük ses getiren detayları aşağıda yer alan yeni iPad Pro oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş