Apple duyurdu; HomePod için de yolun sonu geldi

13 Mart 2021 12:00

Teknoloji devi Apple, pazarda çıkardığı ilk akıllı hoparlör modeli olan HomePod için yolun sonunun geldiğini duyurdu. İşte detaylar;

Türkiye pazarına resmi olarak getirilmeyen orijinal HomePod, hatırlarsınız çok satmadığı için geçtiğimiz yıl 350 dolardan 299 dolara’a indirilmiş ancak yine de çok fazla satış rakamlarına ulaşamamıştı. Daha sonra çok daha fazla kitleye ulaşmak adına 99 dolarlıkHomePod Mini” modelini tanıtan Apple, artık orijinal sürümü bir kenara ayırıyor. Orijinal model stoklar bitene kadar bir süre daha satılacak ancak ondan sonra resmi olarak Apple’ın resmi satış kanallarından elde edilemeyecek. Bu açıdan üretimi de duracak HomePod, yüksek ihtimalle yakın dönemde de yenilenmeyecek. Apple’ın bu alanda Mini model ile ilerlemek istediği görülüyor ve bu da aslında mantıklı duruyor. Kullanıcılar genel olarak Mini’yi seviyor ve daha kullanışlı duruyor.

Apple, iMac Pro ve HomePod modellerini geride bırakarak geleceğe bakıyor

Evet firma kısa süre önce de iMac Pro için yolun sonu demişti. Profesyonellere hitap eden hepsi bir arada bilgisayar iMac Pro için satış durduruldu. Artık Türkiye’de Apple’ın Türkiye sitesinden yeni bir iMac Pro satın alamıyorsunuz. Profesyonel kullanıcıları yeni nesil Mac Pro‘ya yönlendiren Apple, normal iMac modellerinin (21 inç ve 27 inç) satışını ise yapmaya devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’dan çok yakında Apple Silikon işlemcili yeni iMac modelleri geliyor. Hatta hatırlarsızın Jon Prosser’a göre Apple’ın yeni hepsi bir arada bilgisayarlarında son jenerasyon iPad Air’de de bulunan beş farklı renk seçeneği sunulacak. Burada Apple Silikon’lu bir iMac Pro ihtimali ise bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir

iPhone 12’lerin LiDAR sistemine yakında bakın

Paylaş