Apple, ilk iPhone odaklı 5G modemi ile sorunlar yaşıyor

28 Haziran 2022 20:34

Apple, uzun süredir kendi 5G modem birimini geliştiriyor. İşte bu iPhone odaklı modem için söylendiği kadarıyla işler iyi gitmiyor.

iPhone 12 ve 13’leri Qualcomm’un 5G modemi ile donatan, bu yıl sonunda gelecek iPhone’larda da Qualcomm imzalı 5G modem kullanacak olan teknoloji devi Apple, şimdiye kadar 2023 itibarıyla yeni bir dönem başlatacak bilgisi veriliyordu. Kaynaklar Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modemi 2023’te kullanmaya başlayacağını iddia etmişti. 5G modem olası ismiyle iPhone 15 ailesi ile karşımıza çıkarılacak ve bu modemler TSMC üretecek söylentileri geliyordu. Ancak bu durumlar söz konusu olmayacak gibi görünüyor. Ming-Chi Kuo’nun paylaşımına göre Apple, 5G modem geliştirme sürecinde ciddi sorunlar yaşıyor. Bu açıdan firmanın 2023 yılında da 5G modemleri Qualcomm’dan alacağı belirtiliyor.

Teknoloji devi Apple kaçıranlar için geçtiğimiz yıllarda Intel’in akıllı telefonlar için modem üreten biriminin büyük bölümünü 1 milyar dolara satın almıştı. Bu hamle sonucunda 2 binden fazla Intel çalışanı ve diğer bölüme bağlı varlıklar Apple’a geçmişti. İşte bu taraftaki adımlar ve çalışmalar firmaya iPhone özelinde işlemcide olduğu gibi 5G tarafında da bağımsızlığı getirecek. Ancak son gelişmeler ışığında bunun için firmanın daha uzun bir süre beklemesi gerekecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaçıranlar için eylül ayında yapılacak Apple etkinliğinde karşımıza 6,1 inç OLED ekranlı iPhone 14, 6,7 inç OLED ekranlı 14 Max, 6,1 inç 120 Hz OLED ekranlı iPhone 14 Pro ve 6,7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip 14 Pro Max modelleri çıkacak.

Apple ve iPhone gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş