Apple’ın servisleri için düşündüğü önemli birleştirme planı

14 Kasım 2019 16:15

Teknoloji devi Apple, son yıllarda sunduğu servisleri ile çok büyük adımlar artıyor. İşte bu servislerin bazıları yakında bir araya gelebilir.

Apple’a yönelik sağlam kaynak Mark Gurman’a göre teknoloji devi 2020’nin başında Apple Music, TV+ ve News+ servislerini tek bir paket halinde satmanın planını yapıyor. Üç servisi ödeme konusunda bir araya getirecek firma, bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşmak istiyor. Bu da aslında gerçekten oldukça mantıklı görünüyor. Çünkü her servise ayrı ayrı para vermek kişilerin hiç istemedikleri bir şey. Günümüzde Netflix, Spotify ve Disney+ derken hayatımıza birçok servis giriyor ve bunların altından ayrı ayrı kalkmak inanılmaz zorlaşıyor. Her servise ayrı ayrı ödenecek miktardan daha düşük fiyatlı tek bir paket yurt dışındaki Apple kullanıcılarını fazlasıyla sevindirebilir deniyor. Burada yurt dışı diyoruz çünkü bahsi geçen servislerinden sadece Music Türkiye’de aktif olarak kullanılabiliyor. Film / dizi odaklı TV+ ile dergi odaklı News+ servisleri henüz Türkiye pazarında yer alıyor. TV+’ın Türkiye’ye gelmemesinin arkasında “TV+” isminin Turkcell’de olmasının yer aldığı düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, servisler ile inanılmaz para kazanıyor

Firma geleceğin burada olduğunu çok iyi biliyor. Teknoloji devi geleceğini sadece donanım üzerine kurmayarak güzel bir adım atıyor. Bu arada Apple’ın gelecek için “abonelik” tabanlı başka fikirleri de olabilir. Burada sürecin donanım tarafına da aktarılabileceği iddia ediliyor. Apple ürünlerinin kullanım için uzun vadeli olarak kiralanacağı bir dönem yakında olabilir.

İlginizi Çekebilir

Apple’ın yeni 16 inç MacBook Pro modeli

Paylaş