Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, can sıkan ciddi bir sorunla gündemde

15 Ağustos 2018 18:30

Teknoloji devi Apple, şu sıralar yeni iPhone modelleriyle gündeme geliyor. Ancak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde gerçekten can sıkan ciddi bir sorun yaşanıyor.

Apple‘ın artık eski sayılan telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, “loop disease’ adı verilen bir sorunla karşı karşıya. Son haftalarda bu sorunla servise gelen telefonların ciddi sayıda arttığı belirtiliyor. İşin en kötü yanı ise sorunun yazılımsal olarak çözülemiyor olması. Telefonları kilitleyerek kullanılmaz halen getiren problem, bir donanım sorunundan kaynaklanıyor. Açıklandığı kadarıyla cihaz içerisinde anakarttan ayrılan ses çipi, telefonun tüm donanım / yazılım altyapısını olumsuz olarak etkiliyor. Kendisi erken aşamada görüşme sırasında griye dönen “hoparlör simgesi” ile gösteren sorun, gerçekten can sıkıcı duruyor. Çözüm için telefonun açılması ve mikroskop altında gevşeyen ses çipine hassas lehim yapılması gerekiyor. Sorunun farkında olduğunu açıklayan Apple, küçük bir kitlede görünen bu sıkıntıyı araştırdığını belirtiyor. Ancak gelen bilgiler ortada hiç de ufak bir kitlenin olmadığını gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’dan eylül ayında üç yeni iPhone modeli geliyor

Bunların OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, yine OLED ekranlı dev iPhone X Plus ve LCD ekranlı 6,1 inç iPhone 9 olacağı biliniyor. Sürece ekstra bir versiyon olarak çift SIM destekli iPhone 9 versiyonu da ekleniyor. Fiyat tarafında bakıldığı zaman ise ikinci jenerasyon iPhone X 800-900 dolar, iPhone X Plus 900-1000 dolar, LCD ekranlı 6,1 inç iPhone 9 ise 600-700 dolar seviyesinde karşımıza çıkacak deniyor.

İlgili Video

Şirketin A11 Bionic işlemci için hazırladığı yeni reklam

Paylaş