Apple, iPhone tarafında 2 milyar rakamına ulaşmayı başardı

22 Eylül 2021 21:10

Yapılan bir araştırmaya göre Apple, iPhone tarafında 2 milyar satış rakamına ulaşmayı başardı. İşte öne çıkan detaylar;

iPhone 13 ailesini kısa süre önce yurt dışında satışa sunan Apple, yukarıda da dediğimiz gibi yapılan analize göre şimdiye kadar tam 2 milyar iPhone satışı yaptı. Firma gerçekten büyük bir kilometre taşını geride bıraktı.

2022’de 100 milyona yakın hatta belki daha fazla iPhone satması olası olan firma, iPhone modelleriyle çok uzun zamandır hayatımızda birçok konuda telefon pazarının öncüsü olmaya devam ediyor.

iPhone’ları eskisi kadar yenilikçi yapamayan Apple, yine de her seride milyonlarca satmayı sürdürüyor. Kurulan stabil yapı ve yan imkanlar sayesinde kişiler telefon tercihlerinde iPhone’lara yönelmeyi sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 13 mini üst seviye iPhone’ların sonuncusu olacak

Apple’ın iPhone 12 ile beraber halen satışını yaptığı 9.999 TL’lik 12 mini, 5.4 inç ekranıyla genel olarak çok fazla kişiye hitap etmedi. Telefonu ufak olduğu için seven çok kişi oldu ancak genel olarak 12 mini’den çok az satıldı. Bu yüzden Apple telefonun üretimini dahi kısa sürede sonlandırdı.

Buna rağmen geçtiğimiz hafta 13 mini lanse edildi ve satışa sunuldu. Fakat sağlam kaynaklara 2022’de bir 14 mini gelmeyecek. 2022’de iPhone’lar yine dört farklı modelden oluşacak ancak cihazlar 6.1 inç ekran boyutundan başlayacak.

Ufak ekranlı akıllı telefonların günümüzdeki en büyük problemleri pil ömürleri. iPhone 13 mini için durum henüz bilinmiyor ancak 12 mini’nin pil ömrü çoğu kişiyi tatmin etmedi.

Yer az olduğu için bünyesine daha fazla pil konulamayan 12 mini, çoğu kişi için yarım günlük bir cihaz oldu. Bu yüzden de pil şikayetlerini gören birçok kullanıcı 12 mini’den yana tercihte bulunmadı.

Bu da Apple’ın resmi tanıtım videosu

Paylaş