Apple, katlanabilir ekranlı cihazları için Samsung Display ile ortaklık yapmış olabilir

10 Mayıs 2024 20:10

Teknoloji devi Apple, hiç acele etmediği katlanabilir ekranlı cihazları için Güney Kore merkezli Samsung Display ile ortaklık yapmış olabilir.

Apple henüz bir katlanabilir ekranlı cihaz pazara sunmadı ve yakında da sunmayacak ancak bu konuda kapalı kapılar ardında farklı çalışmalar yapıyor. Bugün ortaya atılan bir iddiaya göreyse firma birlikte katlanabilir ekran geliştirmek adına Samsung Display ile ortaklık kurmuş olabilir. Bu konuda Samsung Display ve LG Display haricinde çok da bir alternatifi olmayan (BOE gibi Çinli firmalar var ancak öncelik Samsung ve LG’de) Apple, Güney Kore merkezli ekran devleriyle ilk defa çalışmıyor, bu açıdan henüz kesinleştirmeyen Samsung ortaklığı aşırı da büyük bir sürpriz olmuyor. Yakın zaman önce katlanabilir ekranlı iPhone 2026 sonunda tanıtılabilir, 20,3-inç katlanabilir ekranlı MacBook ise 2025 yılında görücüye çıkarılabilir denilmişti. Bu tarihler direkt olarak Haitong International Securities analisti Jeff Pu’dan geliyor yani henüz yüzde 100 kesin bir durum bulunmuyor. Geçtiğimiz aylarda bazı teknik sıkıntılar nedeniyle 2027 yılından önce pazara sunulmayacağı söylenen ve hatta çok daha uzun süre beklenebilir denilen katlanabilir ekranlı iPhone modeli, geçtiğimiz yıl içinde de bazı olumsuz haberler ile gündeme gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

O zaman ortaya atılan iddialarda, Apple’ın prototip denemeleri için eline geçen katlanabilir ekranlardan memnun kalmadığı, gelen ekranların şirketin beklentilerini karşılayamadığı söylenmişti. Panel konusundaki beklentileri tam olarak karşılanmadan önce ticari bir adım atmayacak gibi duran Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli, bazı iddialara göre Galaxy Z Flip gibi olabilir. Bu “dikey katlanabilir” gövde formunda iki farklı prototip üzerinde çalıştığı aktarılan Apple, katlanabilir tarafta rekabetin gerisinde kalacak olmasına rağmen hiç ama hiç acele etmiyor.

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş