Apple, M3 işlemciyi yılın ikinci yarısına bırakıyor

20 Nisan 2023 20:50

Bugün ortaya çıkan son bilgilere göre Apple’dan M3 işlemci gelecek ancak bu işlemci ancak yılın ikinci yarısında seri üretime alınacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu üretim detayını sektörden aldığı son bilgiler üzerinden veriyor. Apple’ın M3 işlemcinin “Pro” ve “Max” sürümlerini hazırladığı da aktarılırken, işlemcinin TSMC’nin 3 nm üretim sürecinden çıkması ve M2’ye oranla ciddi bir performans ile verimlilik artışı getirmesi bekleniyor. Şu an kullanılan M2 işlemciler, TSMC’nin ikinci nesil 5 nm üretim süreci üzerine inşa ediliyor. Bu açıdan beklentinin yüksek olduğu M3 işlemci, ilk bilgilere göre M2 gibi 8 CPU çekirdeği taşıyor. Apple’dan WWDC23’te gelecek yeni 15 inç MacBook Air’de ise M2 işlemciye yer verileceği aktarılıyor. Apple’dan şu an kesin olarak birçok Mac geliyor, yeni 24 inç iMac modeli de bunlar arasında yer alıyor. Mark Gurman tarafından geçtiğimiz ay açıklandığı üzere merak edilen yeni iMac, 2023 bitmeden karşımıza çıkarılabilir. Eylül ayında tanıtılma ihtimali olan hepsi bir arada bilgisayar ile beraber çok talep edilmesine rağmen bir 27 inç ya da 32 inç’lik iMac / iMac Pro modeli ise tanıtılmayacak. Apple’ın yeni 24 inç iMac’i üretime iyice yaklaştırdığı aktarılırken, tasarımı değişmeyecek ve renk seçenekleri çok olacak modelin kalbinde M3 işlemcinin kullanılacağı iddia ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni nesil Mac Pro da aktif olarak yolda ve 2023 bitmeden tanıtılacak gibi görünüyor. Profesyonellere yönelik bilgisayar, Mark Gurman’a göre mevcut Mac Pro ile birebir aynı tasarımı taşıyor. Yani tahmin edilenden daha büyük olacak yeni “Pro”, bu büyük gövdesine rağmen Apple Silikon işlemcilerin çalışma mantığı nedeniyle RAM artışına izin vermeyecek. Ancak model için SSD artışı, farklı ağ donanımları ve farklı GPU seçenekleri sunulacak gibi görünüyor. Uzun süredir beklenen bilgisayar modeli, daha önce “M2 Ultra” ve “M2 Extreme” isimli işlemciler ile pazara gelecek denilmişti. Gurman geçtiğimiz aylarda bazı maliyet ve üretim zorlukları nedeniyle “M2 Extreme” işlemcinin rafa kaldırıldığını belirtmişti.

Yeni MacBook modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş