Apple, mağaza çalışanlarının iPhone Xs’lerini değiştiriyor

27 Haziran 2023 09:10

Teknoloji devi Apple çok geç kalmış bir adım atıyor ve mağaza çalışanlarının iPhone Xs’lerini iPhone 14 ile değiştiriyor.

Bugün ortaya çıktığı kadarıyla Apple Store’larda çalışanlar tarafından bir POS cihazı olarak kullanılan eski iPhone Xs’ler yakında güncel iPhone 14’ler ile değiştirilecek. Bu müşteriler için bir şey ifade etmeyecek ancak eskiyen iPhone’ları şarjı bittiği için günde birkaç kez değiştirmek zorunda kalan perakende çalışanları için işleri daha hızlı ve kolay hale getirecek. Biliyorsunuz iPhone 11 öncesindeki iPhone modellerinin pil ömürleri pek iyi değildi. Bu yüzden şirket tarafından atılacak bu adım bazı çalışanları fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor. 2018 yılında çıkan iPhone Xs şu an halen çok sayıda kişide bulunuyor ancak iyi bir şarj deneyimi için mutlaka iPhone 11 ve üstünde bir iPhone’a geçiş yapmak gerekiyor. Apple şu an ise yolda olan iPhone 15 ailesi için son rötuşları atıyor. Önümüzdeki eylül ayında resmi olarak lanse edilecek iPhone 15 serisi için en son fiyat konusu gündeme gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynaklara göre ailenin fiyatı artacak, burada spesifik olarak 15 Pro için 100 dolarlık, 15 Pro Max içinse 200 dolarlık bir artış karşımıza çıkacak. Parça ve lojistik maliyetleri başta olmak üzere küresel enflasyondaki yukarı yolculuktan etkilenecek gibi görünen telefonlar, buna rağmen milyonlarca satış rakamlarına ulaşacak. En son açıklama verilere göre en üst seviyede halen en çok iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max satılıyor, dünya genelindeki kişiler hali hazırda pahalı olan telefonları alma konusunda aşırı sorun yaşamıyor. iPhone 15 ailesi hakkında şimdiye kadar çok sayıda bilgi çıktı. Örneğin en son ailenin “Pro” olmayan seçenekleri 15 ve 15 Plus, daha önce sağlam bilgiler vermiş bir analist tarafından ortaya atılan iddiaya göre abileri gibi 48 megapiksellik bir ana kameraya sahip olabilir.

Apple hamlesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş