Apple Music’ten Türkiye’de dev zam!

26 Ocak 2018 21:45

Apple hatırlasınız geçtiğimiz hafta Türkiye’deki App Store dahil olmak üzere birçok ülkedeki Apple Store’lara zam getirmeye hazırlanıyor haberiyle gündeme gelmişti. Şirket bugün ise Apple Music tarafında birçok kişiyi üzecek bir zam haberiyle karşımıza çıktı.

Apple bugün abonelerine gönderdiği mesaj ile 25 Şubat tarihinden sonra Apple Music servisinin yıllık ve aylık planlarının fiyatına zam yapılacağını açıkladı. Daha önce 99 TL olan yıllık abonelik, tam 139 TL‘ye çıkartıldı. Daha önce 9,99 TL olan aylık abonelik ise 13,99 TL‘ye çıkartılmış durumda. Ayrıca aile paketi de 14,99 TL’den 20,99 TL’ye çekilmiş görünüyor. Hatırı sayılır bir artış yapan Apple‘ın kullanıcılarına gönderdiği mesaj şu şekilde,

“25 Şubat tarihinden sonra yapılan yenilemeler için Apple Music Yıllık planının fiyatı 139,00 TL olarak değişecek. Aboneliğiniz otomatik olarak bu fiyattan yenilenecek.  Aboneliğinizi aygıtınızdan istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC veya Apple TV’nizde Apple Music aboneliğinizi yönetme sayfasından ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Saygılarımızla, Apple Music Ekibi”

Yapılan zam sonucunda Apple Music’in aylık abonelik fiyatı en büyük rakip Spotify ile aynı seviyeye gelmiş (Öğrenci hariç) görünüyor. Yıllık abonelikte ise Spotify’a 167,85 TL ödenmesi gerekiyor. Yıllık abonelik konusunda Apple Music halen daha avantajlı görünüyor.

Apple Music, Spotify’in oldukça gerisinde

Bünyesinde 45 milyondan fazla müzik yer alan Apple Music, son açıklanan rakamlara göre 30 milyondan fazla aboneye hizmet veriyor. Kullanıcı sayısını açıdan 70 milyonluk Spotify’in oldukça gerisinde kalan servis, yapılan zamlar doğrultusunda -en azından Türkiye içerisinde- bu kitleyi kolay kolay büyümeyecek gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Paylaş