Apple servisleri çok eski işletim sistemlerinde çalışmayacak

05 Nisan 2023 08:42

Teknoloji devi Apple, ortaya atılan yeni bir bilgiye göre yakında servislerini çok eski işletim sistemleri için kapatacak.

Apple, şu an kullanıcılarına çok sayıda servis (Music, TV, Arcade vb. gibi) sunuyor. Hatta servisler üzerinden artık çok ama çok büyük gelirler elde eden firma, yeni iddiaya göre iCloud harici servislerinin çok eski iOS, macOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinde çalışmasını durduracak. Eğer kaynaklar haklıysa iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 ve tvOS 11 işletim sistemlerinde iCloud harici tüm servislerin erişimi yakın zaman içerisinde durdurulacak. Yapılan sızıntıya göre bu eski yazılımları kullanan kullanıcılar, süreç hakkında servisler kapatılmadan önce bilgilendirilecek ve cihazlarını güncellemeleri gerektiğini hatırlatılacak. Bu konu hakkında aslında Apple’ın resmi bir işareti de olmuştu. Firma buradaki destek sayfasında “Bazı eski yazılım sürümleri artık App Store, Siri ve Harita gibi Apple Servislerini desteklemeyecek. Bu servisleri kullanmaya devam etmek için yazılımınızı mevcut en son sürüme güncelleyin.” bilgisini vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alınan bu kararın arkasında tam olarak ne olduğu bilinmiyor ancak firma belirli özellikler kapsamında geçmiş desteği ortadan kaldırarak yoluna devam etmek istiyor gibi görünüyor. Bu birçok durumda anlaşılır görünüyor, çünkü eski altyapılar yeni altyapıların geliştirilmesini ve düzgün çalışmasını engelleyebiliyor. Ürünlerini yazılımsal olarak çok uzun süre destekleyen Apple, dün akşam çıkan burada detaylandırdığımız son bilgilere göre iOS 17 işletim sistemi ile iPhone X desteğini düşürmeye hazırlanıyor.

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş