Apple, Tim Cook sonrasında RAM konusunda cimrileşti

27 Nisan 2024 09:56

Teknoloji devi Apple, bugün gündeme getirildiği kadarıyla Tim Cook başa geçtikten sonra RAM konusunda oldukça cimrileşmiş.

David Schaub tarafından Mastodon’da yayınlanan paylaşımlara göre Apple, Tim Cook’un CEO olarak atandığı 2011 yılına kadar Mac’lerinin en alttaki standart bellek/RAM miktarını düzenli olarak artırıyordu. Ancak Cook sonrasında başlangıç konusunda 8 GB RAM’e çakılı kalındı. Peki neden? Apple’ın bu konuda haklı olduğunu düşündüğü bir “temel ihtiyaçlar/günlük işler” argümanı bulunuyor. Örneğin Apple’ın donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Kate Bergeron, geçtiğimiz hafta 8 GB RAM günlük işler için oldukça uygun açıklamasını yapmıştı. Apple eğer bilmiyorsanız yeni nesil Mac bilgisayar modellerinde dahi halen en altta sadece 8 GB RAM kullanıyor. Kişilere daha fazla RAM seçeneği sunan ancak yükseltme seçeneklerini hiç ucuz tutmayan (Kullanıcılar daha sonra kendisi yükseltemiyor) Apple, 8 GB RAM’i halen yeterli görüyor, bunu Kate Bergeron da açık açık dile getiriyor. Bergeron 8 GB RAM’in spesifik olarak web’de gezinme, temel seviye fotoğraf ve video düzenlenme ile film / dizi izleme için yeterli geldiği belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ancak bu görüş internette kesinlikle destek görmüyor, kişiler haklı olarak daha fazlasını talep ediyor, 8 GB RAM günümüzde sadece çok ufak bir kesime yeterli geliyor ve bu bağlamda artık Mac’lerin en az 16 GB RAM ile pazara sunulması gerekiyor. Mac’lerde ortak RAM yapısından dolayı 8 GB RAM’den GPU birimi de alıyor, bu yüzden 8 GB RAM’li Mac’ler genelde SSD birimlerini kullanmaya başlıyor. Bu durum hem SSD’lerin ömrüne olumsuz etki ediyor hem de yük altında bazı performans sorunları yaşatabiliyor.

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş