Apple, “Touch Bar” macerasını tamamen sona erdirdi

31 Ekim 2023 17:11

Teknoloji devi Apple, sabaha karşı tanıttığı yeni MacBook’lar sonrasında “Touch Bar” macerasını sona erdirdi. Firmanın bu teknolojisi genel olarak hiç sevilmemişti.

Bugün Apple, bünyesinde Touch Bar kontrol sistemi yer alan en son güncel model olan 13 inç MacBook Pro’yu üretimden ve kendi sitesinde satıştan kaldırdı. MacBook Pro’ları geçtiğimiz yıllarda yeni tasarıma geçirirken “sevilmeyen” Touch Bar’ı mantıklı bir adımla geride bırakan şirket, bu dokunmatik panel ile genel olarak hiç iyi geri dönüşler almadı. Uygulamalara özel olarak özelleştirilen sistemi güzel göründüğü için seven bazı kişiler de oldu ancak özellikle profesyonel kullanıcılar bu konuda şirkete çok şikayette bulundu. Teknoloji devi Apple, 2016 yılında ilk tanıttığında çok iddialı bir şekilde “devrim niteliğinde” dediği Touch Bar’ı kendisi şu şekilde tanımlamıştı: “Touch Bar, kontrolün tamamen kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Örneğin Touch Bar Safari’de Sekmeler’i ve Favoriler’i gösterebiliyor, Mesajlar’da emoji’lere kolay erişim imkanı sunabiliyor, Fotoğraflar’da resimleri düzenlemenin veya videolarda gezinmenin kolay bir yolunu gösterebiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.” Şirket Touch Bar’ı MacBook’lardan kaldırdığı ancak bir sonraki kablosuz klavyesine koyabilir. Bu konuda bazen ufak ufak duyumlar geliyor.

Apple ve Touch Bar adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş