Apple ve Manchester United iddiası yalanlandı

25 Kasım 2022 09:45

Apple, dün yakında Manchester United kulübünün yeni sahibi olabilir iddiası ortaya atılmıştı. Sağlam kaynaklar ise bunu yalanladı.

Dün ne ortaya çıkmıştı? Apple, futbol dünyasından çok önemli isimlerden olan Manchester United kulübünün yeni sahibi olma konusunda çok istekli haberi ses getirmişti. Bu alım için 5,8 milyar pound seviyesinde büyük bir ödeme yapabileceği aktarılan Apple, birden fazla kaynak üzerinden bu konuda çok ciddi düşünüyor denilmişti. Dün bu satın alıma CEO Tim Cook’un da sıcak baktığı iddia edilmişti.

Konuda sürpriz olmayacağı üzere Apple’dan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Apple’a yakın çok sağlam bir kaynak ortaya çıkan bilgilerin gerçek olmadığını açıkladı. Bu arada teknoloji devi almayacak ancak Manchester United kulübü yakında başkasına gidebilir. Mevcut sahibin kulübü satmak istediği ve bunun için birden fazla görüşme gerçekleştirdiği aktarılıyor.

Apple, maddi olarak Manchester United’ı alabilecek güçte. Firma kendisi için geride kalan çeyrekte dahi tam 90,1 milyar dolar gelir ve 20,7 milyar dolar net kâr açıkladı. Sadece üç aylık dönemde elde edilen bu rakamlar bir kez daha nefes keserken, firma bu sonuçlar ile alandaki tüm rakiplerini yine geride bırakmayı başardı. Şirket son çeyrekte en çok geliri yine iPhone’lar üzerinden elde etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firmanın en çok para kazandığı ikinci alan bir önceki çeyrekte de olduğu gibi servisler oldu. Apple servisleri küresel olarak 900 milyon aboneyi geride bıraktı. Daha spesifik olarak bakarsak Apple, son üç aylık dönemde sadece iPhone satışlarından 42,6 milyar dolar geliri kasasına koymayı başardı. Firma servislerden 19,1 milyar dolar, Mac’lerden ise 11,5 milyar dolar elde etti. Teknoloji devi iPad’lerden 7,1 milyar dolar, giyilebilir ürünler / aksesuarlar / ev ürünleri kategorisinden ise 9,6 milyar dolar gelir elde etti.

Apple çeyrek sonuçları yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş