Apple Watch Pro gerçekten iPhone 13 Pro kadar pahalı olabilir mi?

11 Temmuz 2022 11:33

2022’de üç farklı ana Apple Watch modeli lanse edilecek ve bu modeller arasında bir olası adıyla Apple Watch Pro da yer alacak.

Eylül ayındaki Apple etkinliğinde Apple Watch Series 8, yeni Watch SE ve zorlu sporlara / profesyonel sporculara özel Watch karşımıza çıkacak. Bu model hakkında dün bazı bilgiler veren Mark Gurman, profesyonel sporculara odaklanacak yeni sürüm için ilk olarak isimsel “Apple Watch Pro” ihtimalini ortaya atmıştı. “Watch Series 8 Pro” adını taşıma ihtimali de olan merak uyandırıcı ürün, yine Gurman’a göre 999 dolarlık uçuk bir fiyat etiketine sahip olabilir. Peki bu gerçekten mümkün olabilir mi? Bunun cevabı net olarak evet. Apple şu an güncel Watch Series 7 akıllı saat serisinin en alt modelini 399 dolardan satıyor. Bu rakam alüminyum kasalı versiyon için.

Daha üstte yer alan paslanmaz çelik versiyon için en az 700 dolar verilmesi gerekiyor. Paslanmaz çelik kasaya sahip versiyon hatta daha kaliteli kayışlar ile 800 dolar seviyesine kadar çıkıyor. Bu açıdan daha üstün bir seçenek olacak “Pro” Apple Watch modeli, rahatlıkla iPhone 13 Pro ile aynı seviyede yani 999 dolara satışa sunulabilir.

Hatta daha yüksek bir fiyat etiketi de karşımıza çıkabilir. Sonuçta teknoloji devi Apple, “Apple Watch Edition” adı altında tam 10 bin dolara akıllı saat satmış bir firma konumunda bulunuyor. Hatırlamayanlar için bu daha sonra mazide kalan akıllı saat çok pahalıydı çünkü 18 karat altından üretilen bir gövdeye sahipti.

Şu an Türkiye’de Apple tarafından set halinde sunulan en pahalı Apple Watch modelinin 18.399 TL fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim. Bu arada bu fiyatı daha da artırmak mümkün. Türkiye’de tek başına tam 15.239 TL‘ye satılan “Hermès Double Tour Gourmette Fauve Barénia” isimli bir Apple Watch kayışı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz hafta sonu yine Mark Gurman, “Pro” akıllı saatin 1,9 inç 410×502 piksel OLED ekran ile şimdiye kadar çıkmış en büyük Apple imzalı akıllı saat olacağını aktarmıştı. Akılı saat için buna ek olarak paslanmaz çelik ya da titanyum gövde üzerine kurulacağı da söylemişti.

Oldukça büyük bir pile ev sahipliği yapacak gövdesi ile çok daha sağlam bir seçenek olacak “Pro” akıllı saat, ekranını çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı bir cam ile koruyacak. Bu modelde tahminlere göre safir cam kullanacak Apple, Gurman’a göre modeli birçok spor için daha etkili ve detaylı takip yapabilecek hale de getiriyor. Üründe sağlam birden fazla kaynağa göre vücut sıcaklığı / ateş ölçüm özelliği de yer alıyor.

Not: Görsel halen temsilidir.

Apple Watch Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş