Apple’da hayal kırıklığı yaşanıyor

12 Nisan 2018 20:45

Araştırma şirketleri Gartner ve IDC, bu yılın ilk çeyreğinde bilgisayar satışlarıyla ilgili raporları paylaştı. IDC’nin elde ettiği verilere göre ilk çeyrekte 60,4 milyon bilgisayar satışı gerçekleşti. HP’nin yüzde 4.3 büyümeyle ilk çeyrekte en çok bilgisayar satışı gerçekleştiren şirket olduğu belirtiliyor.

2018 yılının ilk çeyreğinde en çok bilgisayar satışı gerçekleştiren ikinci şirket ise Lenovo. Lenovo’yu Dell’in ve Acer’ın takip ettiği ifade ediliyor. Apple’ın beşinci sırada yer alması ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Yüzde 4,8’lik bir düşüşle rakiplerinin gerisinde kalan Apple, rakiplerinin gerisinde kalıyor. Gartner’ın aktardığı raporda da Apple, dördüncü sırada yer alıyor . Gartner’ın raporunda Asus beşinci, Acer ise altıncı sırada karşımıza çıkıyor.

Araştırma şirketi Gartner akıllı telefon pazarının 2017 üçüncü çeyrekte 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 3 büyüdüğünü aktarmıştı. 2017 üçüncü çeyrekte liderlik 85 milyon ünite satış ile Samsung’un elinde bulunuyordu. Bu satışla çeyrek market payını yüzde 22.3’e çıkartan Samsung, 2016’da yüzde 19.3 seviyesinde geziyordu. Güney Kore merkezli teknoloji devini 45 milyon ünite ile Apple izliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akıllı telefonlara olan ilgi her geçen gün artırıyor

Paylaşılan rakamlara bakılırsa mobil cihazlara olan ilginin her geçen gün artması dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar satışlarını etkiliyor. Önümüzdeki günlerde akıllı telefonlara olan ilginin daha da yukarı çıkacağını söyleyebiliriz.

Paylaş