Apple’ın “logo benzerliği” üzerinden attığı adım, yaprak değişimiyle sonuçlandı

10 Şubat 2021 14:00

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekten oldukça garip bir haberle gündeme gelmişti. İşte bu durum kısa süre önce sonuçlandı.

Apple geçtiğimiz yıl Prepear isimli uygulamanın Super Healthy Kids isimli geliştiricisine yukarıda gördüğünüz yeşil renkli logo kendi logolarına çok benzediği için bir yasal bir itiraz bildiriminde bulunmuştu. Teknoloji devi geliştirici firmanın uygulamasında bu logoyu kullanmasını istememiş ve bu da gerçekten çok ama çok anlamsız bulunmuştu. Çünkü Prepear logosunun Apple’ın logosuyla açık şekilde bir benzerliği bulunmuyordu. Sonuçta Apple’ın logosu da dünyanın en farklı ya da özel logosu konumunda yer almıyordu. Bu durum hakkında kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Prepear geliştiricisi, eğer yasal süreç Apple’ın lehine sonuçlanırsa logosunu değiştirmek zorunda kalacaktı. İşte durum bir bakıma böyle oldu. Super Healthy Kids, yasal süreçten kurtulmak adına Prepear logosundaki “yaprak” kısmını değiştirdi. Aşağıda gördüğünüz değişiklik, Apple tarafını memnun etti ve davada uzlaşma sağlanmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple kısa süre önce çok büyük rakamlar açıkladı

Apple, 2021’in ilk çeyrek raporunda tam 111 milyar dolarlık gelir ve neredeyse 29 milyar dolarlık bir net kar açıkladı. Bir çeyrekte ilk defa 100 milyar dolarlık geliri geride bırakmayı başaran teknoloji devi, son çeyrekte en çok geliri yine iPhone’lar üzerinden elde etti.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept telefon

Paylaş