Apple’ın yeni iPad mini modeli 2024’e kalmayabilir

25 Eylül 2023 15:05

Teknoloji devi Apple, bugün bir kez daha dile getirildiği kadarıyla yıl bitmeden önce yeni bir iPad mini modeli tanıtabilir.

Halen yüzde 100 kesin değil ancak iki farklı kaynağın aktardığı kadarıyla yıl bitmeden karşımıza bir iPad mini 7 modeli çıkarılabilir. Bazı kaynakların çok fazla dile getirmediği bu ürün, artık gerçekten geliyor gibi görünüyor ve tasarımsal anlamda mevcut modelden çok da farklı olması beklenmiyor. Sadece bazı sorunlar yaşanan ekranının, bağlantı özelliklerinin ve işlemcisinin güncellenmesi beklenen yeni “mini” boyutlu iPad modeli, bir etkinlik değil basın bülteni üzerinden lanse edilecektir. Apple’ın elbette başka iPad planları da bulunuyor, örneğin OLED ekranlı iPad Pro’lar yolda bulunuyor. 11-inç ve 13-inç olmak üzere iki farklı boyutta gelecek OLED iPad Pro, 2024’ün başını kaçıracak gibi görünüyor. Kaynakların artık 2024’ün ortasında lanse edilmesini beklediği ürün, elbette bu kesin olmadığından 2024’ün sonuna da kalabilir ve bir ihtimalle eylül ayında iPhone 16 ailesiyle beraber de lanse edilebilir. Bünyesinde hibrit bir OLED panel olacak tablet, esnek ve sert malzemelerin bir araya getirildiği bu yeni nesil panel ile gerçek siyahları ve canlı renkleri olabildiğince dayanıklı bir temelde sunacak. Normal OLED panellerden daha ince olacağı iddia edilen bu panel için tedarikçileriyle (Samsung Display ve LG Display olduğu düşünülüyor) uzun süreli bir geliştirme sürecine girişen Apple, yeni nesil tablette şimdi olduğu gibi 120 Hz yenileme hızı sunacak. Yeni “iPad Pro” dün ortaya atılan bir iddiaya göreyse en üstte 2 TB değil tam 4 TB depolama alanı ile elde edilebilir. Bu kadar yüksek bir depolama alanı dün de söylediğimiz gibi normal bir kullanıcı için gerekli değil. Bu artışa eğer gerçekten yapılırsa iPad üzerinde düzenlemeler yapan video profesyonelleri sevinecek, iddiaya göre en üstte 4 TB’a çıkılırsa en alttaki depolama alanı da 128 GB’dan 256 GB’a taşınacak. Apple analisti Mark Gurman’a göre 2024’te tanıtılacak yeni iPad Pro ile beraber yeni alüminyum üst kısma sahip daha premium bir Magic Keyboard klavye aksesuarı da görücüye çıkarılacak, bu ürün daha büyük dokunmatik yüzey alanı getirecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni iPad mini planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş