Artık GPT’leri ChatGPT’deki herhangi bir konuşmaya çağırabiliyorsunuz

31 Ocak 2024 16:44

Yapılan güncelleme kapsamında güzel bir adım atıldığı duyuruldu. Bu kapsamda artık GPT’leri ChatGPT içindeki herhangi bir konuşmaya çağırabiliyorsunuz.

Bu “@” işareti üzerinden çalışan sürecin nasıl çalıştığını ChatGPT’nin arkasındaki isim OpenAI paylaştığı hemen aşağıdaki video ile gözler önüne serdi. Birçok farklı durumda çok ciddi kolaylık sağlayacak bu özellik, özel GPT marketinin aktif edilmesi sonrasında geldi. Eğer bilmiyorsanız firma geçtiğimiz aylarda ilk geliştirici konferansını düzenledi ve etkinlikte birçok önemli duyuruya imza attı. Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken yenilik özel GPT oluşturma sistemi olmuştu. Bu sistem sayesinde Plus ve Enterprise aboneleri, kendi amaçları / istekleri doğrultusunda özel GPT’ler oluşturabilecek denilmişti. ChatGPT’ye şu an GPT-4 ile güç veren firma, GPT Builder ile oluşturulan özelleştirilmiş GPT’lerin başkalarına satılmasına da imkan tanıyacağını söylemişti. Bunun için başkalarının GPT’lerinin görülebileceği ve satın alınabileceği dijital bir market oluşturan firma, bu önce kasım sonunda kullanıma alınacak dediği marketi yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeniyle 2024’e ertelemişti. Geçtiğimiz haftalarda ise beklenen adım atılmış ve GPT Store isimli market için resmi çıkış yapılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce OpenAI aile dostu GPT’ler için Common Sense Media ile ortaklık kurduklarını duyurmasıyla ses getirmişti. Medya içeriklerini ve teknolojileri çocukların kullanımına uygun olup olmamaları konusunda derecelendiren kar amacı gütmeyen kuruluş Common Sense Media ile kurulan ortaklık, OpenAI için oldukça mantıklı görünüyor çünkü yapay zeka araçlarını çocuklar da kullanıyor. İki ismin birlikte çalışarak gençler, ebeveynleri ve eğitimciler için yapay zeka kılavuzları ile eğitim materyalleri oluşturmayı amaçladığı aktarılıyor, ayrıca OpenAI’ın GPT mağazasında Common Sense’in derecelendirmelerine dayalı, aile dostu GPT’lerden oluşan özel bir koleksiyon oluşturulacağı da söyleniyor.

ChatGPT ve OpenAI gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş