Artık netleşti, Elon Musk Twitter’ı sonunda satın aldı

27 Ekim 2022 17:02

Twitter’ı almak isteyen ancak daha sonra vazgeçtiği için dava edilen Elon Musk, yeniden almayı kabul ettiği Twitter için son noktayı koydu.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter platformunu kâğıt üzerinde 44 milyar dolara satın aldı ve bunun parasını ayarladı ancak biliyorsunuz satım alım gerçekleşmedi. Alım kararından sürpriz bir duyuru yaparak vazgeçen Musk, daha sonra Twitter tarafından dava edilince alımı tamamlayacağını açıklamıştı. Bugün bir açıklama yapan Musk, artık yüzde 100 kesin olarak Twitter’ı satın aldığını duyurdu. Musk “Para için değil, insanlığa yardım etmek için Twitter’ı aldım” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Musk, Twitter’ın reklam verenlerine yönelik olarak yaptığı yukarıdaki açıklamasına “Twitter’ı satın almamın nedeni, çok çeşitli inançların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasını düşünmemdir.” cümlesi ile başladı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına sevinenden çok üzülen bulunuyor. Birçok kişi Elon Musk’ın kişiliğini, açıklamalarını ve Twitter’ı kullanma şeklini beğenmiyor. İş dünyasında çok başarılı bir isim olan Musk, Twitter ile neler yapacak gerçekten büyük merak oluşturuyor.

Bugün şirkette büyük bir işten çıkarma yapmayacağını duyuran Musk, yine de birçok kişi ile yollarını ayıracaktır. Musk’ın özellikle mevcut üst yönetim ile yoluna devam etmeyeceği düşünülüyor. Özellikle mevcut CEO Parag Agrawal ile yollar kısa süre içerisinde ayrılabilir, Musk kovmadan önce Agrawal kendisi de istifa edebilir.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş