Aston Martin, yeni Formula 1 tıbbi aracını görücüye çıkardı

02 Mart 2023 11:48

Dünyanın en özel otomobil modellerinden bazısına imza atan Aston Martin, yeni Formula 1 tıbbi aracını görücüye çıkardı.

Motor sporları dünyasının en üstünde yer alan Formula 1 için 2023 sezonu bu hafta sonu düzenlenecek Bahreyn GP ile başlıyor. Seride Lance Stroll ve Fernando Alonso ile yarışacak takımlardan Aston Martin, F1’in yeni sezonuna tıbbi araç olarak standart DBX yerine artık tanıtım videosu yukarıda olan DBX707’yi sağlayacak. Konu hakkında bir açıklama yapan üretici, “Şirketimiz Formula 1’in resmi Güvenlik ve Tıbbi Aracını tedarik etmeye devam edecek. Özel olarak hazırlanan Vantage ve DBX707, AMR23’ü süsleyen 2023 Aston Martin -Yarış Yeşili- renk düzenine sahip olacak.” dedi. 2023 sezonunda güvenlik aracı olarak yine Vantage kullanacak dev üretici, sürece dahil edilen DBX707 ile yine büyük bir gövde gösterisi yapıyor. Sürpriz olmayacağı üzere çok sayıda sağlık ekipmanı ile donatılan yüksek performanslı SUV hakkında konuşan FIA tıbbi araç sürücüsü Alan van der Merwe, “Güncellenen FIA tıbbi aracı ileriye doğru atılmış etkileyici bir adım ve Formula 1’in yüksek hızlı dünyasına ayak uydurmamızı sağlıyor” dedi ve ekledi: “Bu araç tıbbi araç ekibinin tamamen işine odaklanmasına ve pistteki herhangi bir duruma hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale etmesine olanak tanıyacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Standart DBX’in 4.0 litrelik çift turbo V8 motoru 542 beygir güce sahipti. Aston Martin, bu sezon kullanılacak heybetli ses sahip DBX707’de bu rakamı 697 beygire taşıdı. Şirketin Teknolojiden Sorumlu Başkanı Roberto Fedeli ise yeni araç hakkında “DBX707, Formula 1’in resmi FIA tıbbi aracı olarak üstlendiği kritik rol için mükemmel bir seçenek. Dünyanın en iyi yarış pistleri için gereken performansın yanı sıra sağlık görevlilerinin ihtiyaç duyduğu esneklik ve alanı da sağlıyor” dedi. 2023 sezonunda DBX707’ye çok hayati bir görevin düşmemesini umut ediyoruz.

Aston Martin ve yeni Formula 1 tıbbi aracı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş