Aston Martin’den tartışma yaratan yeni logo tasarımı

23 Ocak 2017 14:00

Logo değişimine gideceğiyle ilgili ciddi iddiaların güçlendiği Aston Martin’de ortaya çıkan tasarım meraklılarını ikiye böldü.

Bentley ile birlikte İngiliz otomobil tarihinin önde gelen “hızlı çocukları”ndan olan Aston Martin tamamen el yapımı otomobilleri ve karakteristik tasarım geleneğini günümüze yansıtan üreticiler arasında. 1913 yılından itibaren birbirinden özel sayısız modelle kullanıcıların karşısına çıkan ve genellikle yeni modelleriyle kullanıcıları şaşırtan marka bu sefer farklı bir hamle ile karşımızda.


1900’lü yılların başında kurulan markanın günümüze kadar devrimsel nitelikte kullanığı üç farklı logo tasarımı mevcut. 20 yılı aşkın süredir modellerde kullanılan logo üzerinde değişikliğe gideceği belirtilen Aston’un yeni logo üzerinde yaptığı çalışma bizlere, markanın bu sefer “zaman makinesinin” geçmişe dön tuşuna bastığını gösteriyor. Yeni logo çalışmalarını sürdüren Aston Martin’in modellerinde kullanmak için ortaya çıkardığı tasarım, markanın ilk yıllarında yer verdiği logoya dönüşü olarak karşımıza çıkıyor. Volkswagen’in logosunda olduğu gibi birbirine zıt karakterde çizgilerin kullanıldığı logo tasarımında markanın baş harfleri eski tasarıma yakın şekilde farklı bir formda yorumlanmış.


Ortaya çıkan tasarımla ilgili tartışmaların şimdiden başladığını söyleyebiliriz. Kimi kesim logoyu markanın tarihine ve mirasına sahip çıktığını düşünerek anlamlı buluyor ve beğendiğini ifade ediyor. Diğer kesim ise günümüzde sunulan logonun çok daha güzel ve karakteristik olduğunu düşünürek Aston Martin’in asla bu adımı atmaması gerektiğini düşünüyor. Tartışmalar devam ederken bizler de İngiliz devinin atacağı adımı merakla bekliyoruz.

 Yükleniyor ...
Paylaş