Asus Türkiye, yeni ürünlerini lanse etti; işte tanıtılan cihazlar

09 Kasım 2023 16:00

Asus Türkiye, The Game For Big Kids‘te gerçekleştirdiği etkinlikte yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Etkinlikte yeni ROG Matrix GeForce RTX 4090 grafik işlemcisi, 540Hz yenileme hızıyla dünyanın en hızlı oyuncu monitörü ROG Swift PG248QP, profesyoneller için tasarlanan PA32UCR-K, PA279CRV ve PA169CDV gibi en yeni ProArt monitörler ve Asus’un diğer yenilikçi modelleri tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan AsusTürkiye OPBG İş Geliştirme Müdürü Recep Kulan, “ASUS, insanların hayatını kolaylaştıran ürünleri kullanıcılarla buluşturma amacı taşıyan dört mühendisin 1989 yılında Tayvan’da bir araya gelmesiyle kuruldu. 2023 yılı itibarıyla dünya çapında 160’tan fazla yerel merkez ve 1.300’den fazla servis noktasına sahibiz ve 5.000’i yalnızca AR-GE biriminde olmak üzere 16.000’den fazla çalışanımızla yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Doğru ve kaliteli ürünü kullanıcılarla buluşturmak bizim için çok önemli. 2006 yılında Republic of Gamers alt markamız ile oyuncular için özel olarak geliştirdiğimiz ürünleri kullanıcılara sunduk. Diğer yandan ProArt serisi ile profesyonel içerik üreticiler için yeni modeller geliştirmeye devam ediyoruz. Hem dünyada hem de Türkiye’de anakart, ekran kartı, oyuncu monitorü, üst seviye oyuncu kasası ve optik sürücü ürün gruplarında pazar lideriyiz. Ayrıca Türkiye’de 2023 yılında en çok satılan monitor markası olduk. ASUS olarak kullanıcılara en iyi deneyimi sunmaya ve onların ihtiyaçlarını dikkate alarak tasarladığımız ürünleri pazara sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Asus ROG Matrix GeForce RTX 4090 sunduğu üst düzey performansla fark yaratıyor

ROG Matrix GeForce RTX 4090, termal arayüz malzemesi olarak sıvı metal kullanan ilk seri üretim ekran kartı modeli. Bu malzemenin inanılmaz iletkenliği sayesinde olağanüstü soğutma performansı elde ediliyor. Hepsi bir arada soğutma döngüsünde özel olarak tasarlanmış bir soğuk plaka ve pompa fanı bulunuyor. Soğutucu sıvı akış hızı ise optimum düzeyde tutuluyor. Bu sistem, ısıyı 700 mm tüpler ve 360 mm radyatörle uzaklaştırıyor. Papatya dizilimi şeklinde kullanılabilen manyetik fanlar ise kurulum sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar kendi RGB aydınlatmalarını kablo dağınıklığı olmadan düzenli bir şekilde kullanabiliyor. Bunlara ek olarak, birinci sınıf güç dağıtım sistemi de GPU’nun her zaman düzenli ve güvenilir güç almasını sağlıyor.

Dünyada bir ilke imza atan yönlendirici: ASUS ROG Rapture GT-BE98 Pro

Dünyanın ilk Wi-Fi 7 dört bant oyuncu router’ı olan ROG Rapture GT-BE98 Pro, 6 Ghz bandındaki 320 Mhz desteğiyle WiFi 7’nin tüm avantajından yararlanıyor. Böylece bir önceki nesil Wi-Fi 6’dan yüzde 160’a kadar daha yüksek hıza ulaşabiliyor. Buna ek olarak, 4K QAM modülasyonu iletimlere daha fazla veri sıkıştırarak yüzde 20’ye kadar daha yüksek maksimum veri hızı ve 30.000 Mbps’e ulaşan inanılmaz hızlar sunabiliyor. Multi-Link Operation ve Multi-RU Puncturing adlı iki yeni özellik sayesinde GT-BE98 çok daha verimli ve hızlı kablosuz bağlantılar oluşturuyor. GT-BE98 Pro; üç katmanlı oyun hızlandırma, oyun bağlantı noktası gibi oyunculara yönelik özelliklerin yanı sıra oyunlarda gecikmeyi ve takılmayı azaltan QoS ile geliyor. GT-BE98 Pro’yu WiFi 7 Z790 anakartlarla kullanan kullanıcılar en yeni Wi-Fi 7 özelliklerinden yararlanabiliyor.

OLED ekranlı klavye

Etkinlikte tanıtılan bir diğer ürün ise OLED paneli bünyesinde barındıran ROG Azoth klavye. ROG Azoth’ta klavyenin durumunu, Caps Lock tuşunun durumunu, bağlantı modunu ve PC/Mac modunu gösteren 2 inç boyutlu yerleşik bir OLED panel bulunuyor. Bu panel ayrıca pil düzeyini, multimedya bilgilerini, özel animasyonları ve işlemci sıcaklığı gibi sistem verilerini de gösterebiliyor. Kullanışlı ayarlar ve düzenlemeler üç yönlü kontrol kolu ve bir düğmeyle yapılabiliyor. .

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş