Asus’tan çevre dostu bambu kaplı U serisi

30 Eylül 2010 13:37


Asus, dizüstü bilgisayarlarında sıra dışı bir tasarım arayan ve doğayla dost kullanıcıların oldukça beğeneceği bir seri olan U serisini tanıttı. 2008’de piyasaya sürülen ilk bambu serisinin devamı olan U serisi, tasarımdan ve güçten ödün vermeden doğayı korumak için satın alanıbilecek bir ürün olduğı iddiasında.

Yeni, U serisi, bambuların organik görünümü, özellikleri ve sağlamlığını korumak üzere fazla işlemden geçmemiş kahverengi bambu dış kısımlarıyla kaplı. Bu kaplama da hafiflik anlamında kullancılara bir artı olarak yansıyor. Bambu kullanımı, serideki plastik kullanımını %15 kadar azaltıyor. Buna ek olarak seriye ait dizüstü bilgisayarlar; %100 geri dönüşebilir olan, bambu hamuru ve örgüsüz ambalaj bezinden yapılan bir paketle sunuluyor. U serisi, işlem yükünü takip eden ve tam olarak doğru miktarda güç sağlayan özel Süper Hibrit Motoru (SHE) ve enerjiyi koruyarak pil ömrünü uzatan Nvidia Optimus teknolojisiyle birlikte geliyor.

Yeni bambu serisi dizüstü bilgisayarlar, Syncables teknolojisiyle masaüstü bilgisayar, notebook, akıllı telefon ve dijital kameralar başta olmak üzere birçok cihaza kolayca senkronizasyon sağlayabiliyor. USB 2.0’a göre on kat daha hızlı veri transferine izin veren USB 3.0 bağlantılar da seriye ait bilgisayarlarda yer alıyor. ASUS Splendid Görüntü Geliştirme Teknolojisi ve SRS Premium Surround ses teknolojisine sahip Hi-Fi hoparlörler, koleksiyonun multimedya özelliklerini tamamlıyor.

Paylaş