Audi, elektrikli gelecek için büyük bir dönüşüm duyurdu

21 Aralık 2022 09:36

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Audi, elektrikli gelecek için büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyor.

Otomobil pazarının geleceğinde artık tamamen elektrikli araçlar yer alıyor. Artık bu alana giriş ya da yatırım yapmayan neredeyse hiçbir firma bulunmuyor. Hatta biliyorsunuz Xiaomi, Sony ve Apple gibi teknoloji firmaları dahi elektrikli otomobiller üretmek adına büyük yatırımlar yapıyor. Elektrikli otomobil pazarına çok geç kalmadan giriş yapan geleneksel dönemin en büyük isimlerinden Audi, kısa süre önce geleceğini tamamen elektrik üzerine kuracağını duyurdu. Elektromobilite konusunda çok kararlı olduklarını aktaran marka, 2026 yılından itibaren küresel pazara sadece tamamen elektrikli modeller sunacak ve 2033 yılına kadar içten yanmalı motora sahip modellerinin üretimini aşamalı olarak durduracak.

Audi,Vorsprung 2030” stratejisinin bir parçası olarak aldıkları bu karar kapsamında fabrikalarını tamamen elektrikli otomobillerin üretimine hazırlamak için adımlar atmaya başladıklarını da belirtiyor. Rakiplerinin büyük bölümünün aksine şirket bu vizyona ulaşmak için mevcut küresel üretim ağını geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Audi Üretim ve Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Gerd Walker, konu hakkında yaptığı açıklamada “Adım adım tüm tesislerimizi geleceğe taşıyoruz” dedi ve ekledi: “Mevcut tesislerimize yatırım yaparak onları yeni inşa edilen üretim tesisleri kadar verimli ve esnek yapacağız. Hedefimize ulaşmak için yüksek nitelikli personelimize güveniyoruz ve 2025 yılına kadar yaklaşık 500 milyon avroluk bir eğitim bütçesiyle tüm çalışanlarımızı geleceğe hazır hale getireceğiz.”

Audi tarafından Türkiye’de de satılan bazı elektrikli otomobil modelleri bulunuyor. E-Tron serisi araçların fiyatlarına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Audi logo adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş