Audi yeni bir şarj deneyimine adım atıyor; işte detaylar

29 Kasım 2021 11:05

Audi yeni bir şarj deneyimine adım atmaya hazırlanıyor. Audi’nin de yer aldığı IONITY, 2025 yılına kadar 5 binden fazla ek hızlı şarj noktası kurmak için yaklaşık 700 milyon euroluk yatırım yapma kararı aldı.

Audi’nin de hissedar olduğu ortak girişim, şu anda 1.500’den fazla olan yüksek performanslı 350 kW şarj noktası sayısını 2025’e kadar 7 bine çıkaracak. Yeni yatırımla şarj istasyonlarının otobanlar haricinde yoğun şehirlerarası ana yollarda da inşa edilmesi planlanıyor.

Yeni sitelerin 6 ila 12 şarj noktasıyla tasarlanacağı belirtiliyor. Bu sayede şarj ve bekleme sürelerinin önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor. Audi’nin 2025 yılına kadar 20’den fazla tamamen elektrikli modelini pazara sürmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Audi şarj teknolojisinde deneyimi daha da iyileştiriyor

Audi önümüzdeki ay itibarıyla “Tak ve Şarj Et – Plug & Charge (PnC)“ olarak bilinen IONITY ağında özellikle premium bir şarj şekli sunmayı hedefliyor. Bu sayede bir elektrikli otomobilin radyo frekansı tanımlama kartı veya bir uygulama olmadan şarj edilebileceği söyleniyor. Yeni sistem sayesinde şarj işleminin çok daha hızlı bir şekilde yapılacağı ifade ediliyor. Sistemin 2021 yılının 48’inci haftasından sonra üretilmiş olan PnC özellikli Audi e-tron modellerinde kullanılabileceği dile getiriliyor.

İlginizi Çekebilir

Fiyatı nefes kesen drone modeli ile tanışın

Paylaş