Avengers: Infinity War’un gerçek savaşı Star Wars’la yaşanacak

08 Mart 2018 22:00

Vizyon tarihine 50 günden az kalan Avengers: Infinity War için beklentiler hayli büyük. Film açılış haftası gişe gelirinde rekor kırar mı dersiniz?

Açılış haftası gişe gelirlerinde ilk 10’a baktığımızda karşımıza 5 Marvel filmi çıkıyor. Ancak hiçbiri ne yazık ki ilk 3’te değil. En yakın olanı 4. sırada bulunan ve 207 milyon dolar açılış gişesiyle The Avengers. Hemen arkasında ise 202 milyon dolarla bu yıla damga vuran Black Panther var. Ancak ilk üçte işler değişiyor. 3. sırada 208 milyon dolarla 2015’te çıkan Jurassic World filmi yer alıyor ki onun bu yeri fazla koruyabileceğini düşünmüyoruz. Ancak ilk iki Star Wars’tan oluşuyor. Birinci sırada uzun bir aradan sonra 2015’te yeniden hayranlarla buluşan Star Wars: The Force Awakens var. Açılış haftasında neredeyse sinemada yer bulmanın imkansız olduğu filmin geliri 248 milyon dolara yakın. İkinci sırada ise 220 milyon dolar açılış gişesiyle geçtiğimiz yıl çıkan Star Wars: The Last Jedi bulunuyor. Yani Avengers: Infinity War’un asıl savaşı Star Wars’la yaşanıyor. Filmlerin açılış gişelerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avengers: Infinity War açılış haftası gişe rekorunu kırabilir mi?

Infinity War’un The Avengers filminin açılış gişesini geçmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak rakip Star Wars olunca işler biraz karışıyor. Black Panther ile aralarında çok kısa süre olması şüphesiz Infinity War’a pozitif olarak yansıyacaktır. Şimdilik tahminler filmin maksimum 235 milyon dolar açılışla vizyon macerasına başlayacağı yönünde. Bu değerin Amerika için geçerli olduğunu da belirtelim.

Global açılış içinse net bir tahminde bulunulmadı. Bildiğiniz gibi film Türkiye’de (ve İngiltere taraflarında) bir hafta erken yani 27 Nisan‘da çıkacak daha sonra Amerika’daki çıkışını 4 Mayıs’ta gerçekleştirecekti. Şimdi filmin çıkışı globalde 27 Nisan’a alınınca yapılan bu küçük değişim kendini gişede de gösterecektir. Globaldeki açılış gişesi rekoru ise 541,9 milyon dolarla Fate of the Furious filminde.

Fragman

Paylaş