Avengers Infinity War’da Thanos’un amacı çok farklı

14 Mart 2018 11:00

Yılın merakla beklenen işlerinden biri olan Avengers Infinity War, Thanos’un geçmişinde ve karakterinde ciddi değişikliklere gidecek. Marvel sevenler karşılarında bambaşka bir kötü bulacak!

Bildiğiniz gibi Marvel genel olarak çizgi romanlara pek bağlı kalmamayı tercih ediyor. Böylece hem çizgi roman sevenlere hem de sıradan izleyicilere farklı hikayeler sunabiliyor. Bunun en net örneğini ise Avengers Age of Ultron ile görmüştük. Ultron’un yaratılış süreci ve yapılan hatalar bambaşka bir şekilde ele alınmıştı. Hatta olayların kısa sürede bitmesi filmin adıyla dalga geçilmesine bile neden olmuştu. Şimdi benzer bir değişiklik Thanos için de söz konusu olacak. Entertainment Weekly’e konuşan Marvel stüdyoları başkanı Kevin Feige nasıl bir kötüyle karşılaşacağımızı şu sözlerle tanımladı:

“Thanos, Titan adında bir gezegenden geliyor. Fakat bu gezegende artık hiç kimse yaşamıyor. Thanos bu yıkımı durdurabileceğini düşünüyordu ama yardım etmesine müsade edilmedi. Böylece en çok korkuğu şeyi yaşadı ve gezegenindeki herkesin yok oluşuna şahit oldu. Thanos tüm bunlardan sonra aynılarının bir daha yaşanmaması için yemin etti. O evrenin düz bir kanal içinde ilerlediğini düşünüyor. Canlılar kontrolsüzce çoğalıp genişliyor. Bunun da evrenin sonunu getireceğini düşünüyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tüm bu açıklamalara bakınca Thanos kötü adamdan çok, yanlış anlaşılmış iyi niyetli birini andırıyor. Normalde amacı yıkım ve ölüm olan karakterin bu denli değiştirilmesi fazlasıyla şaşırtıcı. Bakalım Avengers Infinity War bu ciddi farka rağmen hayranları memnun etmeyi başarabilecek mi?

Avengers Infinity War fragmanı

Paylaş